Op zondag 23 juni is de derde wedstrijd gevist in de strijd om de Heioord-Lindeboom trofee 2013. Ondanks de mooie voorsprong van Toon van Esch en Mathieu Smeets beloofde het een spannende wedstrijd te worden. Veel vissers maken nog een kans op een plekje in de finale van het NK. Gezien het feit dat slechts de beste drie resultaten de eindstand bepalen zijn er nog een aantal vissers met een kleine kans op de titel.

In de eerste ronde wisten een aantal vissers direct een slag te slaan. Klassementsleider Toon van Esch, Haydar, Rob Simons en Jan Smeets wisten al direct 4 forellen te vangen. Uit de vorige wedstrijden blijkt dit een mooie vangst voor één ronde. Mathieu Smeets kon echter goed aanhaken met 3 stuks.

In de tweede ronde werd er beduidend minder gevangen dan in de voorgaande ronde. Desondanks wisten Peter Geusen en Mathieu Smeets 4 forellen te vangen, waarmee Mathieu direct weer in de race kwam voor de dagoverwinning. Na twee tweede plekken was hij dan ook gebrand om zijn vangsten na de pauze te continueren.

Na de pauze liet Mathieu met opnieuw 4 forellen merken dat hij voor de winst zou gaan. Alleen Thei Sleven wist in deze ronde eveneens 4 forellen te vangen, tegen ieders verwachting in omdat hij in de uiterste hoek zat waar nog amper gevangen was.

In de beslissende vierde ronde wist Haydar met 3 forellen een goed eindresultaat te scoren van 10 stuks. Dit bleek goed voor een verdienstelijke tweede plek, aangezien Mathieu zich met 2 verse forellen en een totaal van 13 stuks wist te verzekeren van de overwinning. Andreas May had constant gevangen en eindigde met 9 stuks op een derde plek, gevolgd door Jan Smeets (9 stuks) en Peter Geusen (8 stuks).

Met deze overwinning heeft Mathieu Smeets een goede uitgangspositie om de Heioord-Lindeboom trofee mee te nemen naar België. Hij leidt het klassement met 37 forellen in drie wedstrijden, gevolgd door Toon van Esch met 32 forellen en zowel Haydar als Rob Simons met 26 stuks. Ook daarachter kan er nog veel gebeuren in de strijd om de 5 finaleplekken voor het NK. Er volgen tien vissers met een totaal tussen de 24 en 18 forellen. Nog genoeg reden voor een eindstrijd tijdens de vierde en laatste wedstrijd van dit jaar!

Bekijk hier de volledige uitslag van de wedstrijd >>

Bekijk hier enkele foto’s van de wedstrijd:

Hopelijk tot zondag 1 september 2013 !

Lees hier het verslag van de tweede voorronde, gehouden op 26 mei 2013 >>
Lees hier het verslag van de eerste voorronde, gehouden op 14 april 2013 >>

Tot ziens bij:

Forellenvijver Heioord
Rutjensstraat 6
6015 RE Neeritter kaart >>
Tel.: +31 (0)475-566609
Internet: www.heioord.com
Email: info@heioord.com

Visparadijs in een prachtige natuur!

© Tekst / Fotografie: Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com