Woldstek eerste NK Forelvissen Jeugd! Jeugdvissers voor het eerste NK Forelvissen Jeugd in Nederland bij De Woldstek. De jongens die hebben gestreden voor een plek in het team van De Woldstek zijn: Maarten 1 (11 jaar), Dylan (12 jaar), Jaimy (12 jaar), Maarten 2 (13 jaar) en Donny (15 jaar). Vanmiddag leuk bezig geweest met de Jongens voor NK, samen met André…

Woldstek eerste NK Forelvissen Jeugd

Verslag Woldstek eerste NK Forelvissen Jeugd

Eerst hebben de jongens uitleg gekregen van André over het reglementen wat wel en niet mag tijdens het NK Forelvissen. Daarna nog uitleg over hoe het aas aanbieden en hoe dit te monteren op de haak, de één had even wat snellere door dan de ander…

Woldstek eerste NK Forelvissen Jeugd

Een enkeling wilde liever gelijk naar de waterkant en de strijd aangaan met de andere jongens,  je kon wel merken dat er toch wat spanning was.

Ze willen  allemaal wel naar z`n mooi groot evenement en ook nog de eerste keer in Nederland (is toch wel leuk als je kan zeggen: ik heb met het Nederlandse Kampioenschap Forelvissen Jeugd aan gedaan)

Nog wat drinken voor de jongens en de hengels te hebben opgetuigd op naar de waterkant.

Ja… en daar sta je dan, klaar voor de strijd, wachtend op het sein van André dat ze mogen beginnen….

Eindelijk komt het sein, het duurt even een tijdje voor dat de eerste forel tot azen is verleid… Donny weet de eerste aan te slaan en hem ook goed te landen, daarna volgt Donny nog een keer.

Ook de andere jongens komen daarna op gang…

Woldstek eerste NK Forelvissen Jeugd

Dylan heeft ook zijn eerste Forel binnen gehaald, Maarten 2 mist er eentje, te snel aangeslagen… Jaimy vangt ook zijn eerste forel en haalt hem netjes binnen. De jongens hebben goed opgelet en passen dit nu toe aan de waterkant, leuk om te zien hoe gedreven ze zijn.

Donny heeft er inmiddels 5 gevangen en Dylan heeft er 3 binnen gehaald.

Woldstek eerste NK Forelvissen Jeugd

We hebben even een kleine pauze gehouden, de jongens nog wat te drinken gedaan, zodat ze weer klaar zijn voor de 2e ronde.

Donny vangt weer als eerste, waarna het even rustig blijft, Maarten 2 mist er weer eentje, maar gelukkig vangt hij er daarna ook eentje, mooi rustig en beheerst binnen gehaald.

Woldstek eerste NK Forelvissen Jeugd

Ook Jaimy heeft weer beet, even laten lopen, lijn strak zetten en aanslaan, alles gelukt, nu nog binnen halen, maar net voor de kant is hij los. Jaimy verspeelt nog 2 x een forel, Maarten 2 heeft weer beet en haalt de forel netjes binnen, het wordt nog spannend op het eind..

Maarten 1 haalt er uiteindeljk ook nog eentje op de kant, nadat hij er meerdere heeft gemist.

Woldstek eerste NK Forelvissen Jeugd

Uitslag Woldstek eerste NK Forelvissen Jeugd

Woldstek eerste NK Forelvissen Jeugd; Uiteindelijk heeft Donny de meeste forellen gevangen, gevolgd door Dylan met 3 stuks, Maarten 2 en Jaimy hebben er elk 2 gevangen (allebei 4 gemist). Omdat Jaimy als eerste een forel wist te vangen, heeft dat de doorslag gegeven en is het team voor De Woldstek bekend (Maarten 2 is reserve)

TEAM DE WOLDSTEK: Donny Mussche, Dylan Vuurpijl en Jaimy Vuurpijl,

Team Woldstek NK Forelvissen Jeugd

Jongens van harte gefeliciteerd en heel veel plezier 4 juni…

Fotogalerij Woldstek eerste NK Forelvissen Jeugd (112 foto’s):

Willem Loof

Forellenvisvijvers & minicamping De Woldstek
Meer info over Forellenvisvijvers & minicamping De Woldstek >>

Koekangerweg 9 A
7961 LZ Ruinerwold
Tel.: 0522452155
Internet: www.dewoldstek.nl
Email: info@dewoldstek.nl
Email: camping@dewoldstek.nl