Wildlife Sweden; Vliegvis avontuur in het midden van Zweden deel 2 – camp Ängra te Kårböle. Eenmaal aangekomen op camp Ängra worden Rudy van Duijnhoven en ik door de Nederlandse eigenaar Marco Hassoldt met en kop koffie binnengehaald. Dit is deel 2 van 3 delen. Deel 3 volgt volgende week zaterdag. Ons avontuur in Wildlife Sweden!

Tekst & Fotografie: Léon Godijk / Rudy van Duijnhoven – Vliegvis-redactie deforelvisser.com

<< Lees hier deel 1: Vliegvis avontuur Zweden, Riverwild te Färila

Wildlife-Sweden-camp-Ängra-te-Kårböle Wildlife-Sweden-camp-Ängra-te-Kårböle

Eerst alle spullen uitgepakt om vervolgens naar de naast het camp stromende rivier , te gaan. Hier willen Rudy en ik, nog voor het avondeten, de eerste vlagzalmen zien te vangen.

Wildlife Sweden op vlagzalm

Overal lieten de bruine meivliegen zich zien. Dus gekozen voor een Hardy Demon #4 voorzien van een drijvende lijn en aan de leader een bruine meivlieg. Al snel werden de eerste vlagzalmpjes gevangen. Dit stuk van de rivier is een soort van babykamer voor de vlagzalm. Met licht materiaal zeer leuke visserij.

Wildlife Sweden camp Ängra te Kårböle vliegvissen

Wildlife Sweden op meer Gommors-tjärn

De volgende dag zijn wij naar het meer Gommors-tjärn gegaan waar we vanaf een ponton met elektromotor viste. Ook hier waren de meivliegen volop aanwezig. Marco had ons verteld dat er op dit meer uitsluitend regenboog- en wilde bruine forel te vinden is. Deze vissen konden respectabele afmetingen hebben. Op de meilvlieg lieten zich vele regenboogforellen vangen. Rudy viste met de nimf en wist op deze wijze ook menig forel te vangen.

Hardy Shadow #5, lijn met zinktip met aan de leader een Muddler

In de middag besloot ik op een Hardy Shadow #5 een lijn met zinktip met aan de leader een Muddler, in te zetten. Ik werp de vlieg naar de kant en laat de lijn afzinken. Tijdens het binnestrippen volgt een knal op de lijn en wordt mijn hengel krom getrokken. Deze vis vecht erg diep en weet van geen wijken. Na een 10 tal minuten weet ik een mooie bruine forel van 56 cm binnen te halen. 

Na wat foto’s de vis netjes teruggezet en weer ingeworpen. Ik vis de muddler nu iets sneller naar binnen waarop wederom de lijn strak getrokken wordt en de hengel weer krom staat.

Deze vis vecht nog harder dan de vorige. Op enig moment vrees ik zelfs dat de hengel het niet gaat houden.

Na een tijdje gaf de vis het langzaam op en kon ik een mooie bruine forel van 60 cm in het net laten glijden. Na wat foto’s hebben we de vis eerst in het net laten bijkomen alvorens hij weer van zijn vrijheid kon gaan genieten.

Deze dag was geweldig, de rust, de omgeving en het viswater was helemaal top in Wildlife Sweden. De dag was te snel om. 

Wildlife Sweden camp Ängra te Kårböle vliegvissenWildlife Sweden camp Ängra te Kårböle vliegvissen

Wildlife Sweden op de Ljusnan en Laforssjö meer

We hebben een dag later nog op de Ljusnan gevist. Helaas was de waterstand erg hoog waardoor de visserij moeilijk was. We wisten nog wel een paar mooie vlagzalmen te vangen. In de middag met een bootje het Laforssjö meer opgegaan. Ons doel was snoek, welke we ook langzaam driftend langs de kant wisten te vangen. Helaas ging de dag wederom te snel en moesten we al weer terug om weer in te pakken.

Wildlife Sweden camp Ängra te Kårböle vliegvissen

De volgende dag op naar de volgende locatie Kustleden te Strömsbruk.

Dat lees je in deel 3 volgende week zaterdag …

<< Lees hier deel 1: Vliegvis avontuur Zweden, Riverwild te Färila

Google info Wildlife Sweden: https://www.google.nl/?gws_rd=ssl#q=camp+Ängra+te+Kårböle+

Léon Godijk / Rudy van Duijnhoven