27 november was het dan zover! Biestse Oevers tegen de Berenkuil. Hoe was het zover gekomen?

Na afloop van het NK Forelvissen in de Kamphoeve op 8 oktober jl. werd het team van de Berenkuil uitgenodigd voor een les forelvissen voor gevorderden door Ben Willems van de Biest. Dat naar aanleiding van onze tegenvallende resultaten tijdens dit NK.

Natuurlijk namen wij graag deze uitnodiging aan. We willen graag iets leren……

Na wat berichten heen en weer op Facebook kwamen Ben en ik op de volgende spelregels.
1) 10 tegen 10
2) Ben en ik vissen voor dubbele punten en vissen samen in 1 vak.
3) Totaal 10 vakken. In elk vak 1 visser van de Biest en 1 van de Berenkuil, middels loting.
4) 5 blokken van 40 min. Gerouleerd over de vijver.
5) Er mag zowel met als zonder dobber worden gevist.
6) Aas, zoals bij de Biestse Oevers normaal gebruikelijk.

27 november was het dan eindelijk zover!!

Vol vertrouwen raceten wij naar Biest Houtakker, wat mij nog een bekeuring opleverde van 85 euro!!!!

Een zeer gastvrij ontvangst viel ons ten deel met een lekker bakkie en een lekker borreltje.

Inmiddels waren de deelnemers in volle gang om al hun hengels in gereedheid te brengen. En wat waaide het vreselijk hard….

Toen kreeg in een moment van verstandsverbijstering. Ik zag namelijk het hengelrek staan van Ben Willems en wat deed ik toen…. Met het schaamrood op de kaken moet ik toegeven dat ik van 4 molens de lijn achter de lijnclip deed. Dit alles onder het toeziend oog van Ad Blokvoort.

Enfin. De loting. Ben en ik zouden beginnen op stek 2 en daarna 4, 6, 8 en 10. Mooi de hele vijver rond.
Het startsignaal luidde. De lezer kan zich voorstellen dat Ben niet zo’n goede start had. Eerste hengel de lijn gebroken ook bij de tweede hengel ging het niet vanzelf. Aan het eind van ronde 1 had ik drie forellen op de kant en Ben nog niets. Daarna heb ik meteen mijn zonde toegegeven en toen konden we er allemaal wel om lachen. Ronde 2, Ben ving er 3 en ik nog maar 1. Oeps. Goede comeback van Ben. Voorzover ik om mij heen kon kijken vingen alle ander ongans ook heel aardig hun visje. Ronde 3, stek 6 links achterin de vijver. Ben liep al zo snel naar die plek dat vond ik al wel wat verdacht. Hij wilde graag strak langs de kant kunnen vissen en inderdaad hij kreeg regelmatig aanbeet. Miste er gelukkig voor mij zeker 2 of 3, maar ving er ook 3 en ik maar 2. Tussenstand 6-6, Hendrik-Ben. Lunchtijd!! Een heerlijk kopje erwtensoep en een broodje frikadel. Ik dacht met mijn grote mond dat er nog wel ruimte was voor een frietje, waarop Jopie meteen 10 patat mayo bestelde voor ons allemaal. Een hele grote puntzak frites die menigeen niet op kon, ik inclusief.

Tussenstand Berenkuil – Biestse Oevers: 52 – 50. Spannend toch?

Stek 8, taaie stek. Teams Biest ving binnen 5 minuten 3 forellen, waardoor we meteen 1 forel achter stonden. Ben ving er 3 en ik slechts 2. Tussenstand Ben 9 – Hendrik 8. Ik voelde de druk van het team. We zouden toch niet gaan verliezen, door mij!!! Laatste ronde, stek 10. Het begon zo heel allemachtig te regen en te hagelen, mijn potjes powerbait stonden meteen halfvol water. Vlak voor aanvang van die laatste ronde zag ik voor mijn neus een school forellen, zeker 30 stuks!! Maar we moesten nog even wachten… Op aangeven van het geluidssignaal gooide ik in en meteen raak, volop in die school. Gelukkig de gelijkmaker!!! Ben ving er nog 1 dat maakte 10 forellen in totaal voor hem. Gelukkig kon ik er nog drie bijvangen waardoor de eindstand persoonlijk uit kwam op Ben 10 en Hendrik 12. Hier was ik al erg blij mij. Ik had in ieder geval mijn koppelmaat te pakken, maar hoe zat het met het algemeen klassement??

Al snel kreeg ik van Ben de uitslag 91-85!! Ik wist hoe het zat. De rest van het Berenkuil-team nog niet niet en ik liet een beetje blijken dat we verloren hadden met 85-91. Gelukkig speelde Ben dit mee met de prijsuitslag. Ouwe Joop klom op de stoel om de tweede prijs in ontvangst te nemen. NR1!! Voor de meesten een complete verassing.

Berenkuil wint de Biestse Bravoure Bokaal!! Meteen werd duidelijk dat de thuisclub graag een return wedstrijd wilde en dat slaan wij natuurlijk niet af. Wordt vervolgd…..

Onze dank gaat uit naar Ben Willems voor de gastvrijheid en zijn team voor de heerlijke competitie. En natuurlijk ook het Berenkuil-team: Rob Hens, Rob Tjin, Anthony Slijngard, Joop en Jopie van Mourik, Mathieu Dobben, Ben van der Meer, Willem Jansen en Willem Sanapi.

Door alle spanning hebben we tijdens de wedstrijd geen tijd gehad om wat foto’s te maken, achteraf wel.
Zie onderstaand de foto’s:

Hendrik

© Tekst / Fotografie: Hendrik Hamstra / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com