Als notoire blogger kijk ik ook naar de reacties van de lezers. Wat mij opvalt is dat heel wat forelvissers ook eigen materiaal maken. Niet alleen uit kostenbesparing, maar ook omdat het bij de hobby hoort.

Bij de forelvijvers heb ik de mooiste dingen gezien:
• opbergsystemen voor onderlijnen
• zelf gemaakte foedralen
• fraaie aanhangers voor achter de fiets
• houders voor hengels
• vormers voor powerbait
• zelfs viskoffers
Ik ben daar erg van onder de indruk. Zelf neem ik mij daar de tijd niet voor. Ik vind het leuk om te shoppen. Toch vraag ik me af: Wat maak jij als forelvisser zelf? Enerzijds omdat het goedkoper is en anderzijds omdat het niet te krijgen is.

Mail je reacties naar info@deforelvisser.nl. Je kunt ook op deze rubriek reageren. Forelvissers zijn vindingrijk. Wat is jouw uitvinding?

Frans van den Broek

Ook ik ben diverse leuke uitvindingen tegen gekomen op internet. Er zijn ook vissers die foto’s van hun nieuwste creaties naar mij opsturen en zo met ons delen. Erg leuk. Zo blijf ik ook op de hoogte van de laatste uitvindingen!

Extention Visrek Rafael Rozema
Zo stuurde Rafael Rozema zijn visrek, dat hij gewonnen had met de Best Trout Bait Competition. Hij had er bakjes aan gemaakt om het aas in te bewaren.

16-03-2014: Hang bakjes er aan gemaakt voor powerbait en bakjes, zo hoef ik niet meer te bukken.
Rafael: Morgen alles zwart verven maar eerst zo uit proberen in de Pingo. Kijken als alles bevalt haha. Kijken of we er een mooie goud forel uit kunnen halen.

Hengelkar Willy Davina
Via facebook kwam ik het hengelrek van Willy tegen. Echt geweldig mooi gemaakt Willy!

Willy: Het resultaat van mijn hengelkar. Helemaal zelf en zonder tekening alleen gedacht zo wil ik het hebben.

Wat is jouw uitvinding of wat heb jij zelf gemaakt? Mail je reacties naar info@deforelvisser.nl of plaats een reactie hieronder in het reactieveld.

Ben benieuwd!
Chantal Hermkens

© Tekst / Fotografie: Frans van den Broek / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com

Vindt je dit een leuk artikel? Klik dan op de ‘vind ik leuk’ knop hieronder
of deel het met je vrienden via de ‘f’ knop hieronder.