Zondag 4 september vond de vierde en laatste wedstrijd plaats voor de Heioord-Lindeboom trofee 2011. Door de goede prestaties van Marco Dreesen leek de titel al op voorhand vergeven. Er was echter nog genoeg strijd mogelijk voor de andere finaleplekken, te meer omdat alleen de drie beste resultaten meetellen en iedere visser dus één wedstrijd kan laten vallen.

Helaas bleek de opkomst aan de lage kant, maar met 21 vissers waren er genoeg deelnemers om voor een spannende wedstrijd te zorgen. In de eerste ronde werd er redelijk gevangen, maar toch wisten we niet alle uitgezette forellen op het droge te krijgen. Jac Linssen en Peter Geusen wisten 3 forellen te vangen en kregen daarmee meteen een goede kans op finaleplekken. Daarnaast waren er 6 vissers met 2 gevangen forellen.

In de tweede ronde bleken de goede stekken in de achterste hoek te liggen. Jo Ramaekers behaalde met 4 stuks een mooie score in deze ronde. Thei Sleven en Jorn Snijkers volgenden met 3 forellen. Het bleek echter moeilijk om de vissen te verleiden en ook in deze ronde werd er minimaal gevangen.

Door de tegenvallende vangsten lag de wedstrijd na de pauze nog helemaal open. In de derde ronde waren de koplopers Marco Dreesen en Rob Simons, die ook nog eens naast elkaar geloot hadden, aan elkaar gewaagd. Marco kwam met 3 stuks op een totaal van 6 forellen en Rob nam de leiding door met 4 verse forellen op een totaal van 7 uit te komen. Jo Ramaekers en Jorn Snijkers vingen beide 2 forellen en kwamen daarmee gelijk met Marco. De vierde ronde moest dan ook de beslissing brengen.

Op het eind van de derde ronde begon het flink te regenen. De forellen konden dit in de laatste ronde niet goedmaken voor de volhouders: er werden slechts 18 vissen gevangen. Marco en Rob stonden naast elkaar in de hoek en Marco kon met 3 stuks het verschil maken. Hij kwam daarmee op een totaal van 9. Rob ving 1 forel en kon met 8 stuks niet voorkomen dat Marco de dagprijs won. Jo Ramaekers en Jorn Snijkers bleven op gelijke hoogte en kwamen met 2 gevangen forellen beide op een totaal van 8. Daarmee werden ze respectievelijk derde en vierde. Peter Geusen werd vijfde met een totaal van 7 forellen.

Heioord-Lindeboom trofee
Na de eindstand van deze laatste wedstrijd bleef de top 5 vrijwel gelijk. Jo Geusen plaatste zich met een mooie 5e plek voor het NK Forelvissen 2011. Jac Linssen en Peter Geusen wisselden door deze wedstrijd van plek en werden respectievelijk 4e en 3e. Rob Linssen behield zonder problemen zijn verdiende 2e plek. Over de echte kampioen kon echter geen twijfel ontstaan: met maar liefst de derde dagoverwinning bewees Marco Dreesen dat hij de eindtitel meer dan waard was! Niet voor niets pakte Marco hiermee voor de vierde opeenvolgende keer de titel!

We wensen de finalisten een goede vangst bij de vertegenwoordiging van Heioord tijdens het Nederlands Kampioenschap Forelvissen op 8 oktober bij de Kamphoeve te Ommeren! Speciale dank aan de sponsoren forellenvijver Heioord, Lindeboom, Schrobbelèr en VeelGevraagd.nl. Dankzij hen stond er een mooie prijzentafel klaar voor de winnaars!

Bekijk hier een impressie van de dag:

© Tekst / fotografie: Jorn Snijkers


Tot ziens bij Forellenvijver Heioord

Rutjensstraat 6
6015 RE Neeritter (Nabij Ittervoort)
Tel.: +31 475 – 566609

Internet: www.heioord.com
Email: info@heioord.com