Ons land telt 3 sportvisacademies, deze academies bieden haar leerlingen een goede kans een baan te verkrijgen in de (sport)visserij. Een groep leerlingen van de sportvisacademie Alkmaar heeft voor een project een forelwedstrijd georganiseerd tussen deze 3 academies.

Deze wedstrijd is gehouden op 21 maart op de forelvijvers van Breukink in Steenderen. Er is gestreden voor een individuele klasse en voor het kampioenschap der sportvisacademies.


Forellenvijvers Breukink.

Het weer in deze week was wisselvallig, toen wij op woensdag aan het testvissen waren voor de wedstrijd stond er nog een harde wind en hadden we de hele dag last van natte sneeuw. Het was dus flink afzien.

De volgende dag, de dag van de wedstrijd, begon mooi zonnig en we hebben het de hele dag droog gehouden. In het begin vielen de vangsten enigszins tegen, toen halverwege de wedstrijd de zalmforellen werden uitgezet werd er ineens met regelmaat vis gevangen. Helaas was dit maar op één gedeelte van de vijver en bleef het bij de andere stekken angstvallig stil.

De dag begon met het inschrijven van de leerlingen, elke academie is vertegenwoordigd door 8 deelnemers. Zoals gebruikelijk bij forelwedstrijden werd er gevist in etappes. Er werd gevist in periodes van 1 uur. Om 11:55 uur werden de eerste forellen uitgezet, de wedstrijd begon om 12:00 uur, om 13:00 uur was er een kwartier pauze om even wat te eten of te drinken te halen in de kantine en om de spullen te verkassen naar de volgende stek.

Tijdens deze eerste pauze werd ook de tweede lading vis uitgezet, voornamelijk zalmforellen. Vervolgens begon om 13:15 uur de volgende ronde en ook hier werd weer een uur gevist.

Hierna volgde weer een kwartier pauze en om 14:30 uur begon de laatste ronde. Om 15:30 uur was de wedstrijd ten einde en trok de wedstrijdleiding zich terug om de uitslag te bepalen. De eerste plaats was duidelijk, dit was Jasper van der Spek van het Clusius College. Vervolgens waren er 3 deelnemers met evenveel punten, er moest dus een golden goal gevist worden!

Rico Juriens (Groene Welle), Wouter Ophuis (Groene Welle) en Sander van de Ven (Clusius College) moesten vissen om de tweede en derde plaats. Al aardig snel had Wouter Ophuis van de Groene Welle de eerste forel en pakte hiermee dus de tweede plaats. Enkele minuten later ving Sander van de Ven van het Clusius College de volgende vis en hiermee de derde plaats.


Jasper van der Spek in actie.


Wouter Ophuis met een forel.


Sander van der Ven met een zalmforel.

Hierna volgde de prijsuitreiking met prachtige prijzen gesponsord door Nipro Hengelsport. De eerste plaats kreeg een Shimano Catana forelhengel met een Shimano Catana molen en wat forel klein materiaal. De tweede plaats kreeg een Spro schepnet, een Shimano Hyperloop molen en wat forel klein materiaal. Voor de derde plaats was er een Spro schepnet en forel klein materiaal beschikbaar gesteld.


Jasper van der Spek, eerste plaats.

Het Wellant College uit Gorinchem was de winnende academie met in totaal 14 forellen en 6 zalmforellen. Voor alle deelnemers van de winnende academie waren er waardebonnen van Hertog Hengelsport beschikbaar gesteld.


Wellant College Gorinchem, de winnende academie.

Als afsluiter hebben wij nog een groepsfoto gemaakt van alle deelnemers van de academies, de organisatie en de begeleiders.


De gehele groep bij elkaar.

Wij kijken terug op een geslaagde dag, waarin de banden tussen de academies verbeterd zijn.

Bron: http://www.totalfishing.nl/laatste-nieuws/articles/wedstrijd-forelvissen-tussen-de-sportvisacademies

Tot ziens bij:

Forllenvijver Breukink/Steenderen
Emmerweg 12,
7221 LA Steenderen kaart >>
Tel.: 0575-452503
Internet: www.forellenvijver.com
Email:: webmaster@forellenvijver.com

© Tekst / Fotografie Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com