Donderdag 21 augustus zijn Dré. Chantal, Wim en ondergetekende naar de forellenvijvers van AquaVita geweest nabij het Gelderse Driel in de Betuwe. In de ochtend zijn we druk met de eigenaar Ingenieur Dicky van Zanten over het wel en wee van de vijvers en zijn zaak voor vijverbenodigdheden. Na de middag gaan we proberen hoe de praktijk er uit ziet qua forellen vangen. Hier het verslag van de morgen.

Hulp aan beginners

Als we als nieuwelingen bij een forellenvijver aankomen, lopen we altijd even rond om te zien hoe een en ander er uitziet. Deze ochtend dus ook. Er is zo’n man of tien aan het vissen op vijver 1. We maken hier en daar een praatje en het blijkt niet zo te lukken. Toch zwemmen er hele scholen forellen rond. Het water is kraakhelder dus we kunnen ze goed traceren. Een jongen met zijn vader hebben rond 11.00 uur nog maar 2 forellen gevangen. Ik bekijk z’n hengel eens en met name het aas. Het zijn 2 meelwormen maar ze zijn niet goed bevestigd. Ik help hem en laat zien dat je er een L-vorm van moet maken. Het moet goed ronddraaien. Mijn eerste inworp met deze draaiende meelwormen door een schooltje forellen levert meteen vis op. De jongen is blij verrast. “Doe het nog maar eens”, is zijn commentaar. Ik vang er zo nog 2 voor hem. Dan geef ik de hengel weer over en zeg: “nu zelf aan de slag”.

Nogmaals bedanken voor de hulp

Later zie ik hem nog bij de schoonmaakplaats. Hij bedankt me nogmaals en vertelt enthousiast: “we hebben er in totaal 9 gevangen dankzij uw tips”. Ook Dré heeft zo iets dergelijks meegemaakt aan de andere zijde van de vijver. Hij voorziet een man van wat tips en onmiddellijk zijn er vangsten. Dré helpt ondertussen ook nog een paar kereltjes hun materiaal te repareren. Ze hebben de hengels gehuurd maar alles in de war gegooid. Er zijn zelfs pruiken. Op vijver 2 is niemand aan het vissen. Het water is hier troebeler maar dat komt door de meervallen die er momenteel huizen. Na dit alles gezien te hebben, kribbelt het al bij ons om zelf aan de slag te gaan. Hopelijk lukt het na de middag bij ons ook.


Dré kreeg de pruiken er weer helemaal uit en het joggie kon weer lekker gaan vissen.

Lees hier hoe het ons verging die middag in het vangstverslag >>


Nol van Zoest.

Lees hier meer speciale artikelen over Forellenvijvers AquaVita in Driel:
Forellenvijvers AquaVita in Driel …… een parel voor de forelvisser >>
Vijverspecialist AquaVita; Eerlijk en deskundig advies op maat voor uw tuinvijver! >>
Vangstverslag Forellenvijvers AquaVita in Driel >>

Tot ziens bij:

Forellenvijvers Aqua Vita
Langstraat 14
6665 NG Driel kaart >>
Tel.: 06-51540077
Internet: www.aquavita.nl
Email: info@aquavita.nl

© Tekst / Fotografie: Nol van Zoest / Wim ter Wielen / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com

Vindt je dit een leuk artikel en ben je ook van plan om Forellenvijvers Aqua Vita te gaan bezoeken?
Klik dan op de ‘vind ik leuk’ knop hieronder en laat een reactie achter in onderstaand reactieveld
of deel het met je vrienden via de ‘f’ knop hieronder.