Naast het vissen op forel ben ik ook een lekkerbek. Mijn forellen ruil ik doorgaans voor gerookte forellen. Wim ter Wielen is mijn vaste vismaat. Hij krijgt forel en ik krijg heerlijke gerookte filets of forellen terug. Dat gold ook voor Nol van Zoest. De smaaksensatie van zijn forellen waren anders, maar ook heerlijk.

In Karinthie ving ik veel forel en die wisselde ik in voor gerookte forellen. Daar verwerkte ze de forellen in grote rookovens. Hier ging het om broodwinning en om een gerookte forel om je vingers bij af te likken. De eerlijkheid gebeid mij ook om te zeggen dat ik ook eens een keer een gerookte forel heb gegeten die spontaan mijn heel darmstelsel in werking zette. Toch….. In mijn ogen gaat niks boven een lekker gerookte forel. Veel mensen die ik ken roken forel. Nu wil ik dat ook graag gaan doen. Op kleine schaal. Wat forellen vangen en dan voor eigen consumptie roken. Wat is de ideale rookoven en bereidingswijze voor iemand die dat nooit eerder heeft gedaan?

Frans van den Broek

Hoi Frans,

Daar kan ik jou meteen alle een heel goede en zeer eenvoudige oplossing voor geven. nml.: de Nordic Rookpan. Nee, geen ingewikkelde oven, maar gewoon een pan voor op het fornuis!

Ik heb deze rookpan al eens uitgebreid behandeld op mijn website:
• Zie hier de test van Hendrik: http://deforelvisser.com/?page_id=10442
• Iedereen kan forel roken in de Rookpan: http://deforelvisser.com/?page_id=9760
• Rookpan uitgetest: Conclusie: Super pan!: http://deforelvisser.com/?page_id=10295
• vragen over uittesten van rookpan door Alfons: http://deforelvisser.com/?page_id=10305

Echt een aanrader.
Iedereen kan het, ook de vrouw en de kinderen !

Succes!

Laat me maar weten als je een keuze hebt kunnen maken en of het wellicht deze rookpan gaat worden.
Leuk cadeau voor vaderdag?

Lees hier meer leuke blogs over het vissen op forel van Frans:
Blogs over forelvissen in binnen en buitenland >>

© Tekst / Fotografie: Frans van den Broek / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com

Vindt je dit een leuk artikel? Klik dan op de ‘vind ik leuk’ knop hieronder
of deel het met je vrienden via de ‘f’ knop hieronder.