geschikte-dobber-voor-forel

Gedobber, gedobber, gedobber, maar wat is de geschikte dobber voor forel?

Deze week was ik mijn viskoffer aan het opruimen. Heel wat dobbers had ik in mijn handen. Mooie dobbers. Er waren slanke bij en dikke, maar ook lange en kleine. Het leken net mensen met elk hun eigen verhaal en historie. Dat hebben ze ook. Maar wat is nu de geschikte dobber voor forel? Wat is de perfecte dobber voor de forel?

Geschikte dobber voor forel

Velen zweren bij lange dunne Italiaanse dobbers. De lijndoorvoer bovenin. Anderen gebruiken tal van dobbers en wisselen ter plekke nog eens van dobber. Dat laatste doe ik nooit. Om eerlijk te zijn zie ik door de dobbers het bos niet meer. Ik heb me door veel forelvissers laten adviseren en kies nu voor dunne slanke, maar wel sterke dobbers. Van twee tot vier gram. Deze dobbers, ik heb er maar tien, moeten met het bijpassend glaslood staan garant voor veel vangsten.

Te zwaar en te veel weerstand

Toch wil de ironie dat ik in Frankrijk op een groot forelmeer aan het vissen was. Ik had een leuke ronde dobber, zo’n vooroorlogs ding van vier gram, ik gooide er ver mee. Het bolletje danste mooi op het water. Naadloos ging hij ook onder. Ik ving er veel forel en maakte veel campinggasten blij. Een ervaren forelvisser vroeg mij toen nog waar ik mee aan het vissen was. “Te zwaar en te veel weerstand.” Was zijn mening. Deze week had ik de bewuste dobber weer in mijn hand. Een vakantiemijmering maakte zich even meester van mij. Ik weet het even niet meer. Deze week was ik op forel aan het vissen. Trots en met een mooi blauwe dobber. Boven wat zilver, geel en rood. Slank bovendien. Lekkere dobber om mee te vissen.

Favoriete foreldobber

Aan de kant vroeg ik aan een andere visser naar zijn favoriete foreldobber. Hij liet mij een mooie zwarte dobber zien. “Forellen zien kleur. Deze dobber zien ze niet”, was zijn mening. Gedobber, gedobber, gedobber.

Wat is nu de geschikte foreldobber?

Laat het ons weten via onderstaand reactieveld. Ik ben benieuwd!

Frans van den Broek
Vip-vriend van Deforelvisser

Materiaal Tips op Deforelvisser.com

In Materiaal algemeen vindt je veel Informatie over materialen op het gebied van vissen op forel en vliegvissen en info over foreldobbers en bijvoorbeeld ook de Tremarella-techniek. Ook in Materiaal & Tips voor de beginner kun je informatie lezen over vistechnieken en het gebruik van verschillende dobbers.

VisGigant | Bestel Direct!

VisGigant-forelvissen-geschikte-dobber

Onlangs heb ik de geheel nieuwe webshop gelanceerd VisGigant. In deze webshop VisGigant kun je snel, veilig en direct hengelsport-artikelen kopen. Voor 12:00 uur besteld is morgen in huis.

In de webshop is er een groot assortiment aan dobbers en foreldobbers voor de forelvisser. In de categorie Dobbers zie je meteen een overzicht van alle dobbers die geschikt zijn voor het vissen op forel. Daar vind je zeker de geschikte foreldobber!

Veel visplezier!

Chantal Hermkens