Voor mij is het een eeuwigheid geleden dat ik voor het eerst op forel ging vissen. Mijn vader was een verwoed karpervisser, we woonden aan de Maas en kende alle plekken, maar hij wilde ok weleens iets anders. Een paar keer zijn we toen gaan forellen.

De Maas was ons water. Later ben ik met personeelsverenigingen gaan vissen op forel en toen kreeg ik meer en meer de smaak te pakken. Vijf jaar gelden verhuisden we naar Eindhoven. Ik ging mountainbiken en ook weer vissen. In de buurt, d’n Hut in Wintelre, is een forelvijver. Daar ving ik regelmatig een mooie partij forel. Bovendien kunnen de kinderen daar spelen en is het het lievelingsrestaurant van mijn vrouw. Wat wil je nog meer. Ik ging me meer en meer toe leggen op het vissen op forel. Werd ook lid van de TFN. Schreef reviews en blogs en leerde van ervaren forelvissers trucjes om meer te vangen. Helaas bestaat de TFN niet meer. Door de goede contacten met Chantal werk ik nu voor deforelvisser.nl.

Inmiddels ben ik weer heel wat materiaal rijker. Ga ik met mijn vaste vismaat Wim ter Wielen regelmatig op pad en schrijf ik rubrieken voor deforelvisser.nl. Hierbij moeten jullie denken aan blogs, 10 vragen aan en De forelvijver van de Maand. Volgens mij is het vissen op forel een aangename besmettelijke ziekte.

Wanneer kreeg het jou te pakken?

Lees hier het vangstverslag van Frans bij Forellenvijver Heioord >>
Lees in de rubriek Q&A de 10 vragen over forelvissen aan: >>
Lees hier diverse blogs van Frans van den Broek en andere leuke verhalen >>

© Tekst / Fotografie: Frans van den Broek / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com