Na ons Zweeds avontuur boekten we gisteren meteen de voorjaarsvakantie. In mei gaan we naar Karinthië. Uiteraard gaan de hengels mee en gaan Max en ik op forel vissen. Onze bestemming is Bad Kleinkirchheim. We verblijven daar in een huisje van Landal. Na het boeken van deze reis meteen gekeken of je er op forel kunt vissen in de buurt.

Eerst via google en dan kom je snel uit bij meren. Toen bij vissites en toen vond ik wat ik zocht. Een forelkwekerij met vijver op luttele kilometers afstand van ons huisje. Je hoeft er geen entree te betalen. Je rekent na afloop de gevangen vis af. Ter plekke maken ze die schoon. Nu heb ik daar enige ervaring mee. In de forelvijver zit veel vis en die laat zich goed vangen.

Bekijk hier de video: Kärnten Fisch – Fischzucht Feld am See

Bron: http://youtu.be/NcEDy54TTmA?t=10s

Max en ik gaan daar vissen. Het is voor de lol. Als we onze partij forel gevangen hebben laten we die uiteraard ook schoon maken en roken. Later halen we die op. Ik verheug me daar nu al op. Daar zal ik ook kijken of er andere vijver in de buurt zijn. Wellicht heeft iemand van jullie nog een tip.

Waar gaan jullie dit jaar in de vakantie vissen? Laat het ons weten in onderstaand reactieveld. Anderen doen daar weer hun voordeel mee. Scheelt veel zoekwerk….

Frans van den Broek

Lees hier mijn Zweeds avontuur, dat minder goed afliep >>


Bron: Bad Kleinkirchheim http://de.wikipedia.org/wiki/Bad_Kleinkirchheim

© Tekst / Fotografie: Frans van den Broek / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com

Vindt je dit een leuk artikel? Klik dan op de ‘vind ik leuk’ knop hieronder
of deel het met je vrienden via de ‘f’ knop hieronder.