Super spannende vooronde bij Forellenvijver Heioord in Neeritter

Op 18 april was het zover: de eerste wedstrijd voor de Heioord-Lindeboom- trofee 2010 en tevens voorronde voor het Nederlands Kampioenschap Forelvissen 2010. Dit jaar zijn er een aantal veranderingen. Het aantal deelnemers is toegenomen van 20 naar 28 personen. Om dit mogelijk te maken worden de wedstrijden voortaan gevist op vijver 5, de vijver waar normaal gevist wordt op zalmforel. Daarom is ervoor gekozen om voortaan de eindstand op te maken op basis van het aantal gevangen vissen. Bij gelijk aantal bepaalt het gevangen gewicht. De deelnemers strijden buiten het kampioenschap van forellenvijver Heioord ook om de 5 finaleplaatsen voor het Nederlands Kampioenschap Forelvissen.

Om 7:00 uur ging de wedstrijd van start. Het was een koude start, maar het beloofde een mooie zonnige lentedag te worden. In de eerste ronde werd er meteen goed gevangen en na het eindsignaal ging Peter Geusen aan kop met 5 gevangen forellen. Ook Frank Bongers, Gerald Smeets en Dre Clement hadden een goede ronde met 4 forellen. Zoals te verwachten op deze zalmvijver werden er in de eerste ronde na een korte strijd ook twee zalmforellen gevangen.

Na de wissel werd er meteen weer goed gevangen. Gerald Smeets wist wederom 4 forellen te verschalken en ging aan kop. Jorn Snijkers ving 5 forellen, waardoor hij inclusief de 3 forellen uit de eerste ronde op gelijke hoogte kwam met Gerald.

Na de pauze werd er beduidend minder gevangen door de vissers. Toch waren er een aantal uitschieters: Zowel Mathieu Smeets als Maurice Geusen wisten 5 forellen te vangen. Voor de overige deelnemers was het een rustige ronde.

Bij de start van de laatste ronde kon er nog vanalles gebeuren. Jorn Snijkers stond aan kop met 10 gevangen forellen, maar Gerald en Mathieu Smeets volgden hem op korte afstand met 9 forellen. Daarachter volgden maar liefst 9 vissers met 6 of 7 stuks, waardoor de kansen nog open waren. In deze laatste ronde begonnen de forellen pas laat met bijten. Opvallend was dat deze ronde geen echte uitschieters kende, waardoor de vangsten redelijk verdeeld waren.

Na afloop van de laatste ronde werden de forellen gewogen. De drie koplopers hadden allen slechts één forel gevangen, maar dit bleek later toch voldoende voor de prijzen. Jorn Snijkers werd eerste met 11 forellen, gevolgd door Mathieu en Gerald Smeets die beiden 10 forellen vingen. John Peeters, Mark Stienen en Yelco Ydrits volgden met allen 9 forellen. Dat het een spannende wedstrijd was blijkt wel uit de einduitslag: tussen plaats 2 en plaats 15 zit een verschil van slechts 2 forellen! Dit zorgt ervoor dat de komende wedstrijden nóg spannender worden, aangezien bijna iedere visser nog kans maakt op de eindprijzen én de finaleplaatsen voor het Nederlands Kampioenschap Forelvissen 2010. De volgende wedstrijd zal plaatsvinden op 16 mei.

Bekijk hier de einduitslag van voorronde 1 en de tussenstand >>

© Tekst / Fotografie: Jorn Snijkers