Voorjaarskriebels; Voor het eerst ga ik dit jaar vissen bij forelvijver Herberg de Schutskuil in Oirschot. Het is een heerlijk gevoel. De natuurlijke vijver geeft een groot gevoel van vrijheid. De forelvissers zijn op twee handen te tellen.

schutskuil-grote-vijver-oirschot-luchtfoto

Voorjaarskriebels

Binnen een uur vang ik mijn eerste forel. De nul is er voor dit jaar af. Dan gaat het nog meer kriebelen. Ik heb de Voorjaarskriebels. Mijn werphengel leg ik aan de kant en ik ga wat dropshotten. Een keer beet en verder niks. Ik besluit uit te gooien en het aas, twee meelwormen, te laten liggen. Ik vis verder met mijn werphengel en plots zie ik de top van mijn dropshothengel te keer gaan. Beet. Een felle strijd. Ik heb een lijnzwemmer aan de haak. Het aas en haak zitten in de anus van de vis. Omstanders komen nieuwsgierig kijken. Dit hebben ze nooit gezien. Ik van nog een paar forellen en mijn dag kan niet meer stuk. Ik geef de gevangen vis weg.

De volgende keer ga ik met mijn vismaat een forelput afhuren bij forelvijver Heioord. We gaan daar dan ook vliegvissen. We hebben daar samen flink in geïnvesteerd en willen dan ons geluk weer eens gaan proberen. Het afhuren van een forelput vind ik ook goed om aan de techniek te schaven. Vooral is het dan de kunst om de ingezette vis te vangen. Mijn volgende visavontuur is in Neeritter bij Chantal Hermkens en daar verheug ik me nu al op. Dan is het al een tijd Lente, maar de kriebels om te vissen blijven.

Herberg de Schutskuil; Grote vijver

Vlak achter Herberg De Schutskuil ligt een natuurvijver van ruim één hectare groot, ontstaan door zandwinning. Elke laatste zondag van de maand worden er zalmforellen uitgezet. We zetten bewust altijd grotere vissen uit. Uw vangst is daardoor altijd de moeite waard. Voor mindervaliden hebben we een grote steiger aangelegd. Hierdoor is de vijver ook voor hen prima toegankelijk.

Herberg de Schutskuil; Grote vijver

Reserveren is niet nodig. In de zomer wordt de poort om 7.00 geopend. ‘s Winters om 8.30 uur. U kunt dan een plekje zoeken en gaan vissen. Zodra er vis voor u is uitgezet, rekent u binnen af.

Herberg De Schutskuil blokhutten

Herberg de Schutskuil; Kleine familievijver voor groepen

Naast de grote vijver ligt een kleine vijver (ook wel familievijver genoemd). Deze ligt afgescheiden door een haag van coniferen. We verhuren deze vijver aan groepen. Dat is erg leuk voor een familie-uitje of een verjaardagspartijtje voor kinderen. Als u de vijver met een groepje huurt, komt er niemand anders bij. Is de kleine vijver niet verhuurd, mag u daar ook individueel vissen. De tarieven zijn in dat geval gelijk aan die bij de grote vijver.
U mag uw eigen eten en drinken meenemen. Natuurlijk bent u ook van harte welkom in ons café-restaurant voor een drankje of een snack.

Herberg de Schutskuil; Kleine familievijver voor groepen

schutskuil-grote-vijver-oirschot4

Heb jij ook Voorjaarskriebels aan de waterkant? Laat het ons weten via onderstaand reactieveld.

Frans van den Broek
Vip-vriend van Deforelvisser