Vliegvistips voor de lente: vliegvissen na een slecht weer periode

Ik kreeg onlangs een vraag binnen via forelvistips.nl van Vincent over het vliegvissen in de lente na een slecht weer periode. Hoe vliegvis je dan het beste?
Op forelvistips.nl kun je vragen stellen over alles wat je wilt weten over het forelvissen en vliegvissen en krijgt daar ook nog eens een gratis e-book voor cadeau: “Q&A Zo vis ik op forel”. Honderden vragen zijn er al gesteld en velen hiervan heb ik met antwoord op de site geplaatst. Hier dus een van die vragen;

Hallo Chantal, Ben zelf een redelijke amateur met een aardige kennis van vliegvissen. Nu gaan we regelmatig vliegvissen op wilde forel in de Ardennen. (kan ik iedereen aanraden) Onder ideale omstandigheden is het al lastig er een te haken maar (nu de vraag) hoe zit dat als er net een aantal buien heeft plaatsgevonden en je maar een meter water hebt met een rotsachtige bodem. Hoe dan te vissen, het water is vrij troebel dus echt vliegvissen zit er niet echt in lijkt mij??? En om met een worm configuratie oid te gaan werken in een snelstromend riviertje van een meter diep lijkt mij ook niet ideaal.
Alvast bedankt voor de tips.

Ik ging hiervoor eens te raden bij Leon Godijk, FFF gecertificeerd vliegvis instructeur. Hij is al jaren verslingerd aan het vliegvissen en geeft vliegvis lessen op diverse locaties.


Leon Godijk, FFF gecertificeerd vliegvis instructeur

Leon gaf mij de volgende oplossing:

Beste Vincent,

In antwoord op jou vraag, wanneer een riviertje door regen bruin wordt gaat de vis tegen de bodem zitten. Ze zijn dan wat lastiger te vangen. De oplossing ligt dan in het gebruik van een zwarte streamer. In ieder geval een zwarte vlieg.
Ik heb zelfs nog vlagzalm met een droge zwarte vlieg in dit soort omstandigheden kunnen vangen.

Ik hoop dat je hier wat mee kan en succes met de vangsten.

Groet, Leon Godijk

Bedankt Leon, voor het leerzame antwoord op de vraag. Daar kunnen andere vliegvissers misschien ook hun voordeel mee doen!

Groetjes, Chantal Hermkens

Kijk hier voor meer tips voor het vliegvissen op forel:
Vliegvissen Tips & Trucs >>

Website Leon Godijk: http://www.l-godijk-vliegvisles.nl/

© Tekst / Fotografie: Léon Godijk / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com
Geplaatst op: 9 mei 2014 @ 08:00

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *