Vliegvissen tips over DAM vliegvis materiaal, lijnen en leaders

Rob Hemmelder legt uit welk materiaal je kunt gebruiken voor het vliegvissen; Hij gebruikt in deze demo een 4-delige DAM exquisiete vlieghengel. Dat is een carbonhengel met een kurken handgreep. De Quick Shadow vliegenreel of molen, een drijvende lijn i.c.m. met een Tectan Superior leader,18 honderste fluorcarbon van ongeveer een hengellengte lang. Daarop een zwarte streamer met een zwaardere kraal. en hoe je dit het beste kunt gebruiken.

Bron: http://youtu.be/bDuG3oiwuWQ

Bedankt Rob voor de zeer nuttige tips!

DAM_demo_Rob

Er waren diverse soorten vis uitgezet zoals de goudforel, beekforel, zalmforel en de regenboogforel. Er werd door de aanwezige meteen goed gevangen. De vissen werden gehaakt en meteen weer terug gezet.
In het begin van de morgen zat de vis nog vrij hoog, maar al snel verdwenen ze naar de bodem van de rivier. Er werd dan ook door Rob Hemmelder gekozen voor een zwarte streamer met een zwaardere kraal eraan. De streamer zinkt daardoor goed af en je kan er zo wat dieper mee vissen. Hij haakte diverse vissen. Ook de overige genodigden haakte diverse mooie vissen. Een geslaagde visdag dus voor de aanwezigen!

Rob_Hemmelder_beekforel
Rob Hemmelder vangt die dag o.a. een mooie beekforel

Vliegvissen tips over DAM vliegvis materiaal, lijnen en leaders

Deze opname is afgelopen zaterdag 6 juli gemaakt, Een schitterende zomerse dag bij Visvijvers ’t Mun in Appeltern en de opening van de eerste 300 meter van de nieuwe zalmrivier. En ik was uiteraard weer bij.

Op deze dag waren diverse partijen aanwezig zoals Vliegvisclub “De Kokerjuffer”, die dag vertegenwoordigd door o.a. Rudy van Duijnhoven, Henk Smits en Bert van den heuvel.

Zij gaven vliegvis demo’s en vliegbind demo’s. Hele leerzame tips over hoe je het beste kunt vliegvissen op de forel en de zalm. Daarnaast kon je zien hoe je heel eenvoudig en snel de juiste vlieg kunt binden en vragen om tips over welke het beste te gebruiken bij welk weertype en vijver.

DAM was aanwezig met een standje en de nieuwste lijnen voor de vlieg- en sportvisser, vertegenwoordigd door Rob Hemmelder en Guido Brauckmann.
Rog geeft in een van mijn video nog het laatste nieuws over de lijnen van DAM.

Tevens was John Huussen namens Beet van de partij om ook verslag te geven van dit mooie en unieke project in het mooie land van Maas en Waal.

Visvijvers ‘t Mun
Details Visvijver >>

Molenstraat 10
6629 KJ Appeltern
Tel.: 0487541445
Internet: munappeltern.nl
Email: info@mun.nl

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *