Vliegvissen: Forellenvisvijvers de Eemhof

Beste lezers,

De vorige keer heb ik u verteld dat ik vliegvisles op forellenvisvijvers de Eemhof geef, hierbij wil ik u graag kennis laten maken met forellenvisvijvers de Eemhof. Ongeveer 14 jaar geleden las ik in het wel bekende visblad en in de Beet dat er een nieuwe visvijver naast vakantie park de Eemhof geopend was ik besloot dan ook een kijkje te gaan nemen. Na ontvangst door Jan Vuijsters met een bakje koffie heb ik samen met vrouw en dochter (toen nog in de kinderwagen) een kijkje genomen aan de vijvers, wat gelijk opviel was de rust en de netheid van het terrein het gras lag er zo strak als op een golfbaan bij. Op de kleine vijver werd zowel met dobber als met de vlieghengel gevist en op de grote vijver alleen de vliegvissers al dan niet in de bellyboat , dit geldt nog steeds zo. Er wordt altijd met een weerhaakloze haak gevist.

Een paar dagen later ben ik er zelf met de vliegenhengel gaan vissen en wist in de grote vijver mooie forel te vangen. Nu jaren later kan ik zeggen dat ik op de Eemhof steelhead, regenboog, bron, goud, bruine en zalmforel gevangen heb, onvergetelijk was het moment dat Jan echte zalm had uitgezet ik kreeg er een vanuit de bellyboat aan de lijn en deze trok niet alleen mijn vliegenlijn maar ook de 75 meter backing van mijn reel om de vis vervolgens aan de andere kant van de vijver in het riet te verspelen.

Veel bedrijfsfeestjes en uitjes heb ik hier buiten het vissen ook meegemaakt, ik zie mij nog vanuit de bellyboat een als dame verklede heer die zingend in een bootje zat van de ene zijde naar de andere zijde van de vijver brengen, of die keer dat voor een programma van Linda de Mol een butler voorzien van een zuurstoffles vanuit het water voor een vliegvisser verscheen hem vanaf een dienblad een brief overhandigde waarbij hij werd uitgenodigd mee te lopen naar het vakantiepark alwaar hij door zijn vriendin ten huwelijk werd gevraagd.

Buiten bovengenoemde hebben er op de Eemhof ook diverse wedstrijden plaats gevonden waar onder het NK vliegvissen en het toenmalige BFE (Beet Fenwick Eemhof ) trofee waarbij de hoofdprijs €500 is en een goede prijzen pot kent. Ook dit jaar wordt de Eemhof trofee weer gevist alleen is de naam veranderd in Exclusief Eemhof trofee gesponsord door Exclusief Fishing te Bussum, de wedstrijd zal plaatsvinden op vrijdag 29 april.

De volgende keer neem ik u mee naar de randmeren waar het in het voorjaar en de zomer leuk vliegvissen op karper is.

Groeten en veel strakke hengels, Léon Godijk

© Tekst / Fotografie: Léon Godijk / Redactie deforelvisser.com
Geplaatst op: 6 maart 2011 @ 07:01

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *