Vliegvissen bij warm weer met een roze fantasienimf met loodkogel kop

Op donderdag 17 juli is Sjo Crapels bij Landgoedvisserij de Heihorsten te Someren geweest. Ze hebben vier vijvers en een stromende beek. Door het erg warm weer waren de vissen te vinden in de diepste plekken van de vijvers. Direct onder de kant werd gestegen, was op inwaaivoedsel. Ik heb een forse regenboogforel gevangen met een roze fantasienimf met een loodkogel als kop, roze dubbing als lijfje geribd met koperdraad en een start van roze zonkerharen, zo lang als de haaksteel.

Fatasienimf_Sjo_Crapels
Fantasienimf, loodkogel als kop, oze dubbing als lijfje geribd met koperdraad, start van roze zonkerharen

Ik heb de nimf in 1993 gebonden toen ik in de USA op steelhead ging vissen. Gek ding maar hij werkt dus wel. Toen ook al!

We werden alleraardigst ontvangen door de baas van het spul met een rondje koffie op zijn rekening. We betaalden €6 per echt gevist uur. Als je een uurtje op het terras ging zitten, telde hij dat niet. Hij is niet te beroerd om tips te geven, maar dan moet je het eerst zelf geprobeerd hebben en er nadrukkelijk om vragen. Zijn zoon werkt en vist na school ook mee en ook hij staat volledig tot dienst van klanten. Ik ben slecht ter been en werd door de zoon rondgereden over het terrein en door de baas weer opgehaald om te lunchen. Dat alles met een soort golfkar. We hebben ons echt goed geamuseerd.

Sjo_Crapels

Groetjes
Sjo Crapels

Bedankt Sjo voor het leuke vliegvisverslag en het opsturen van de nimf per post!
Ik wens je nog Heel veel vliegvisplezier en wie weet komen we elkaar nog eens tegen aan de waterkant!
Groetjes, Chantal Hermkens

© Tekst / Fotografie: Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *