In november ga ik forelvissen en vliegvissen in Tsjechië

Forelvissen en vliegvissen in Tjechië

vakantiewoningIn november ga ik naar Tsjechië voor een geheel nieuwe forelvis- en vliegviservaring. Een prachtig land waar je als forelvisser en vliegvisser je hart kan ophalen. Ik ga het gebied voor jullie verkennen. Meer info volgt ter zijner tijd via de website, sociale media en mijn nieuwsbrief. 

Ik heb een luxe vakantiewoning gehuurd naast een forellenvijver. Binnen 10 minuten rijden ligt er nog een veel grotere visvijver waar ik ga vissen. Die ga ik beide verkennen voor jullie. Ook zijn er prachtige vliegvisgebieden in de buurt. Tijdens mijn vakantie zal ik mensen ontmoeten die helemaal verzot zijn van het vliegvissen. Zij zullen mij helemaal op de hoogte brengen van de mooiste vliegviswateren.
Ik kijk hier erg naar uit.

In dit artikel vindt je alvast wat algemene informatie over het vissen in Tsjechië. Ik ga het allemaal verder voor jullie verkennen en er uitgebreide reportages van maken d.m.v. foto’s, video’s en vangstverslagen.

Vissen tijdens uw vakantie in Tsjechië

Veel toeristen komen naar Tsjechië om te vissen. Een visvergunning kan gelden voor een gebied of regio. U kunt een vergunning kopen voor één, twee, zeven of veertien dagen, voor een maand, een half jaar of een jaar.
Een staatsvisvergunning wordt na voorleggen van een paspoort verkocht door de stedelijke of plaatselijke gemeente voor een tot twee dagen, voor een periode korter dan één jaar, voor één jaar en eenmalig aan jongeren tot 15 jaar.
De visgebieden worden verdeeld in forelwater waar voornamelijk zalmachtige vis wordt gevangen en niet-forelwater waar roofvis en niet-roofvis (karper) wordt gevangen.

Populaire forel-visgebieden:
Moldau (Vltava) bij Ceské Budìjovice, Otava bij Sušice, het stuwmeer van Lipno, Støela, Jizera bij Harrachov, Kamenice boven Dìèín, de bovenstroom van de Orlice, Morava. De nieuwe visvijver Prkenny Dul/Zacler

Niet-forelwateren:
De stuwmeren Orlík en Lipno, het Hnìvkovická stuwmeer, de Elbe bij de grens, de Mušovské stuwmeren, Slezská Harta, Nechranice, Skalka bij Cheb, Hracholusky

Visseizoen:
In forelwateren wordt vanaf 16 april tot einde november gevist. Van 18 maart tot 14 juni zijn de niet-forelwateren beschermd. Bij de afgesloten niet-forelwateren (stuwmeren, meren, dode rivierarmen, poelen, verzakkingen en vijvers) wordt de beschermingsperiode verkort tot 30 april. In geselecteerde niet-forelwateren is de visvangst het hele jaar door toegestaan. Roofvissen in niet-forelwateren mogen gevangen worden vanaf 15 juni tot aan het einde van het jaar.

Tjechie_forelvissen3

Niks missen op het gebied van vissen in Tsjechië?

Wil je niks hiervan missen? Meld je dan snel aan via deze link en ontvang tevens mijn zeer geliefde Gratis ebook: “Passie voor forelvissen” cadeau!

Aanmelden kan heel eenvoudig via deze link >>

Binnenkort ontvang je dan ook leuke tips & Trucs op het gebied van vliegvissen in je mailbox. Tevens handige Vistips zodat je meer forellen, zalmforellen en zelfs meervallen (seizoensgebonden, alleen in de zomer) zult gaan vangen.
Ter zijner tijd geef ik ook meer informatie over visvakanties in Tsjechië.

Tight Lines!
Chantal Hermkens

Tjechie_forelvissen2

© Tekst / Fotografie: Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com

2 Reacties

 1. Geert Smit

  Graag wil ik meer weten over het vissen in Tsjechie we gaan er elk jaar daar op vakantie in het Ruezengebergte gr Geert.

  Antwoord
  • Chantal Hermkens

   Hoi Geert, ik ook, maar mijn reis is naar Tsjechië is helaas niet doorgegaan. Erg spijtig. Ik ga het echter op een ander tijdstip zeker nog eens ondernemen en dan zul je er alles van kunnen lezen op deze website. Misschien vind je het leuk om jouw eigen ervaringen met mij te delen. Zou ik super leuk vinden. Plaats het dan hier in de reactie of mail het naar: info@deforelvisser.nl Alvast bedankt!
   Groetjes, Chantal

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *