I’m Ready to Fly! Mijn eerste vliegenhengel, reel, backing, leader en meer …

Vliegvissen_reelAfgelopen donderdag 21 augustus heb ik eerst nog met mijn werphengels van Shimano, de Catana shaking trout 1 en 2 en mijn spinhengeltjes van Mitchell in de blauwe klei gestaan, ergens in Nederland. Waar? Dat volgt later … Het was mooi weer. We hebben goede vangsten behaald, zowel forellen, zalmforellen als meervallen. Mijn schoenen zagen er niet zo goed uit, maar dat mag de pret niet drukken.

Daarna ben ik meteen doorgereden naar Kleve. Was weer een drukke dag. Geen probleem, want ik ging mijn nieuwste vliegenhengel, de Guideline’ ophalen bij Finest Flyfishing in Bedburg-Hau / Kleve in Duitsland. Spannend, want ik moet mijn eerste ‘echte’ vliegvisles van Rudy van Duijnhoven nog krijgen. Deze les staat voor in het najaar gepland.

Goed advies van Finest Flyfishing

Om dan goed beslagen ten ijs te komen, wou ik graag een kwalitatief goede beginners set kopen en heb me hierin laten adviseren door Rudy en Jan Pieter Aben van Finest Flyfishing. Ik ben erg blij dat ik dat zo gedaan heb. Ik heb uitgebreide uitleg gekregen bij al het materiaal en het ook opgenomen op video. Zeer leerzaam. Ik ga al deze kennis gebruiken voor mijn geheel nieuwe website en nog iets anders dat ik speciaal voor jullie aan het opzetten ben. Heel waardevol en boordevol voordelen voor al mijn visvrienden. Meer info hierover volgt later …

Hier mijn nieuwste aankoop:

De Guideline ExP4 9’ #5, Vision Deep Reel, de backing, shelter, leader, onderlijn en diverse toebehoren.

Vliegvissen_beginnersset

Guideline_vliegenhengel

Mocht je net als ik geen flauw idee hebben wat dat allemaal voor materialen zijn en het vliegvissen ook willen leren? Hou dan de site maar in de gaten. Uitgebreide uitleg volgt ter zijner tijd …

Vliegvissen is een prachtige sport; leer het samen met mij!

Ik hou jullie op de hoogte van al mijn vliegvislessen en alles wat ik leer in de komende tijd. Hopelijk kan ik jullie ook enthousiast maken voor deze prachtige sport en gaan jullie het ook leren, samen met mij en expert Rudy van Dijnhoven. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in!

Mijn eerste vliegvislessen

Hier zie je enkele foto’s van mijn allereerste vliegvislessen van Rudy van Duijnhoven. Ik had toen een vliegenhengel geleend van Rudy en, zonder vlieg, voor het eerst de worp geleerd. Die eerste worpen heb ik allemaal op video vastgelegd. Hier zie je een kleine impressie d.m.v. van foto’s. Rudy haakte die dag bij de Ronde Bleek enkele mooie zalmforellen op de bloedworm. Ze zaten in de hoek van de vijver en waren niet erg happig, maar Rudy wist ze toch te verleiden tot een aanbeet.

Niks missen op het gebied van forelvissen en vliegvissen?

Wil je niks hiervan missen? Meld je dan snel aan via deze link en ontvang tevens mijn zeer geliefde Gratis ebook: “Passie voor forelvissen” cadeau!

Aanmelden kan heel eenvoudig via deze link >>

Binnenkort ontvang je dan ook leuke tips & Trucs op het gebied van vliegvissen in je mailbox. Tevens handige Vistips zodat je meer forellen, zalmforellen en zelfs meervallen (seizoensgebonden, alleen in de zomer) zult gaan vangen.

Tight Lines!
Chantal Hermkens

© Tekst / Fotografie: Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com
Geplaatst op: 24 augustus 2014 @ 06:00

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *