Vliegviscursus en vliegbinden bij Visvijvers ’t Mun. Wil je vliegvissen leren in een dag en die dag je eerste forel of zalm vangen? Dat kan bij Visvijvers ’t Mun op iedere eerste zaterdag van de maand, van maart tot en met november. Vliegvissen is de meest dynamische vorm van vissen, waarbij goede begeleiding en instructie de sleutel naar succes zijn. Theo Bakelaar is een oude rot in het vliegvisvak en zal je professioneel begeleiden tijdens deze cursussen. Onderstaand meer info over deze vliegviscursussen en een video van Theo tijdens het vliegbinden van een miertje. Tevens een cursist die trots zijn eerste gevangen forel op de vliegenhengel toont. Prachtig om te zien!

Vliegviscursus en vliegbinden met Theo Bakelaar bij Visvijvers ’t Mun in Appeltern

Programma Vliegviscursus en vliegbinden

Wat houden deze Vliegviscursus en vliegbinden bij ’t Mun in? Je start om 9.00 in de jachthut met een theoretische gedeelte, waar je de basiselementen van het vliegvissen wordt uitgelegd en gedemonstreerd. Hierna ga je met je eigen hengel of de hengel van de vliegvisschool leren droog Casten (werpen). Verder leer je ook hoe je leaders en vliegen kunt knopen.

Na de lunch in het restaurant ga je oefenen in een van de vijvers en wellicht vang je dan eerste forel of zalm op je vliegenhengel. Op deze dag leer je 2 worpen waarmee je snel uit de voeten kan. Aan het eind van de dag rond 17.00 kan je nog gezellig na kletsen op ons terras of in ons visser café.

Kosten Basiscursus vliegvissen en vliegbinden

Kosten Basis Vliegviscursus en vliegbinden bij ‘t Mun; 1 daagse cursus incl. 2-gangen lunch voor € 67,50

Kosten Basis Vliegviscursus en vliegbinden + vismateriaal; 1 daagse cursus incl. 2-gangen lunch en hengel set compleet voor € 125,-

Het vliegvismateriaal; de hengel set compleet bestaat uit:

  • 2 delige vliegenhengel 9 voet (2.70 mtr) 5/6 lijn + hoes
  • 1 vliegvis reel 5/6
  • vliegvis lijn WF 6
  • leader

Inschrijven voor de Basis Vliegviscursus en vliegbinden bij ‘t Mun

Reserveren voor deze Vliegviscursus en vliegbinden kan via het Inschrijfformulier_vliegviscursussen 2017 website. Print deze uit, vul het in en stuur het via email naar info@mun.nl.

Trots! Mijn eerste zalmforel met de vliegenhengel

Hier zie je een van de cursisten van de vliegviscursus en vliegbinden van afgelopen zaterdag. ’s Morgens krijgen de cursisten theoretische uitleg en ’s middags mogen ze in de praktijk oefenen, zie hier het resultaat; Mijn eerste zalmforel met de vliegenhengel. Iedere eerste zaterdag van de maand wordt er een cursus gegeven mits voldoende cursisten. Erg leuk om te doen!

Trots! Mijn eerste zalmforel met de vliegenhengel

Bij Theo Bakelaar ben je in goede handen om het vliegvissen en vliegbinden te leren

De basis vliegviscursus en vliegbinden worden gegeven op de eerste zaterdag van de maand, van maart tot en met november van 9.00 tot 17.00 uur. Theo Bakelaar schrijft verhalen voor boekdelen en visbladen. Ook verzorgt hij demo’s vliegbinden op vliegvisshows in binnen- en buitenland. Door zijn jarenlange ervaring is Theo uitermate geschikt voor het geven van uitleg van deze specifieke vismethodes, om je zo een geweldige ervaring te laten beleven.

Visvijvers ’t Mun is zeer blij dat hij bij de visvijvers deze cursussen wil verzorgen en jij bent bij Theo in goede handen om het vliegvissen te leren.

Theo Bakelaar toont hoe je een miertje moet binden voor het vliegvissen

Een tijdje geleden in 2015 kwam ik samen met Rudy van Duijnhoven, Theo Bakelaar nog tegen bij ’t Mun. Hij had even vrij genomen op een zeer mooie zonnige dag en dacht: “ik ga even vliegbinden en aansluitend mijn vliegen uitproberen op de zalmrivier bij ’t Mun. Hij ging op dat moment een miertje binden en ik vroeg hem of ik dat mocht filmen. Daar had hij geen bezwaar tegen. Mocht je deel gaan nemen aan deze vliegviscursus en vliegbindcursus bij visvijvers ’t Mun, dan ga je nog veel meer van deze mooie en succesvolle vliegen en nimfen leren binden.

Theo Bakelaar toont hoe je een miertje kunt binden voor het vliegvissen

Voorproefje van vliegbinden met Theo Bakelaar; Video Vliegbindtips: Hoe bind je een miertje?

Hier alvast een voorproefje van het vliegbinden met Theo:

Bron: https://youtu.be/2sbhNlUvoQY

Wil je meer weten over waarom het miertje een vlieg is die je zeker niet mag vergeten op je vliegvistrip? Kijk dan in onze vliegvistips op deze pagina: Vliegbindtips; Theo Bakelaar bindt een miertje en forel en vlagzalm zijn er zot op

Het resultaat met het miertje

’s Middags nam Theo meteen de proef op de som en knoopte zijn miertje aan de vliegenlijn. En ja hoor, hij had meteen succes ermee en ving een prachtige zalmforel, zoals je hieronder op de foto kunt zien:

Theo Bakelaar bij Visvijvers 't Mun

Die dag ving Rudy van Duijnhoven ook een prachtige zalmforel op de vliegenhengel die ik op camera wist vast te leggen:

Rudy-van-Duijnhoven-vangt-een-zalmforel-bij-Visvijvers't-Mun

Die zelfde dag ving ik trouwens ook mijn eerste zalmforel op de vliegenhengel, maar die foto kennen jullie ongetwijfelt al van mijn facebookprofiel. Ik kan je vertellen dat het een ware beleving is om met een vliegenhengel je eerste forel te vangen. Machtig mooi. Dat moet je zeker eens hebben meegemaakt!

Vliegvistips op Deforelvisser

Wil je alvast meer weten over vliegvissen, dan zou ik zeker eens in onze speciale rubriek met Vliegvistips kijken. Die dag bij ’t Mun heb ik ook opnames gemaakt met Rudy van Duijnhoven. In dit artikel vertelt Rudy over de basisbeginselen van het vliegvissen. Welk vliegvis materiaal je nodig hebt, de vlieghengel, de lijn en leader en hoe je het beste kunt inwerpen. De worp vanuit de onderarm, waarmee je zonder al te veel moeite (zonder enorme spierpijn of de arm uit de kom na een dag vliegvissen) het beste kunt werpen; De perfecte vliegvis worp! Bekijk hier de Vliegvissen Basis tips van Rudy van Duijnhoven >>

Tips over het vliegbinden

In die rubriek “Vliegvistips” vindt je ook tips over het vliegbinden. Bijvoorbeeld: Vliegbinden Tips: Maak zelf een droge vlieg “de Kokerjuffer” binnen de 7,5 minuut of Vliegbinden Tips: Maak zelf een droge vlieg “Vers de vase” binnen de 3,5 minuut. Ik hoop dat je zo al in de stemming gaat komen om zelf ook het vliegvissen en binden te gaan leren. Ik wens je alvast heel veel succes toe!

Reserveren voor deze Vliegviscursus en vliegbinden kan via het Inschrijfformulier_vliegviscursussen 2017 website. Print deze uit, vul het in en stuur het via email naar info@mun.nl.

Hopelijk tot ziens op de Vliegviscursus en vliegbinden bij Visvijvers ’t Mun! Website: http://munappeltern.nl/vliegviscursus/

Groetjes, Chantal Hermkens

Met dank aan de extra fotografie van Rudy van Duijnhoven

Visvijvers ‘t Mun
Meer info over Visvijvers ‘t Mun >>

Molenstraat 10
6629 KJ Appeltern
Tel.: 0487541445
Internet: munappeltern.nl
Email: info@mun.nl