Vandaag moest en zou ik tussen de bedrijven door even op forel vissen. Het lukte mij door in de avonduren hard door te werken. Vanochtend stapte ik op mijn stalen ros en voor ik er erg in had was ik al bij d’n Hut in Wintelre. Drie ruim gepensioneerde mannen waren al aan het vissen.

We vingen allemaal iets. Jan het meeste. Hij kent de vijver op zijn duimpje en komt er elke woensdag met zijn vaste maat, een tachtig jarige forelvisser, vissen. Zij visten aan de overkant. Ik verspeelde wat forellen en ik ving er ook. Voor mij de reden om die af te staan en om een praatje te maken met Jan en zijn vismaat. Ik raakte niet alleen onder de indruk van de techniek van Jan. Echt een goede slepende visser, maar ook van de rust die uitging van zijn maat. Een echte gezelligheidsvisser. Vijftien forellen lagen op de kant en Jan ging naar huis. Zijn maat mocht vijf forellen geven aan de andere bejaarde visser en toen ging ik even bij deze visser vissen.

Een man van tachtig. Vitaal en vol levenslust. Hij koop t zijn spullen online bij FizzDizz en is daar erg te spreken over. Hij leest ook alle rubrieken van de forelvisser: “Ik ben het niet eens met alles wat er staat. Vaak lees ik ook weleens iets waar ik mijn voordeel mee kan doen. Zo was er ooit iemand die zijn dobber en lood kon bevestigen met een kliksysteem >>. Ideaal. Wie heeft dat en waar kan ik dat kopen.” Ik vertel hem dat ik voor deforelvisser schrijf en dat ik deze vraag uitzet. Wie kent dit systeem?

Tot slot doe ik graag een oproep aan oudere forelvissers die een verhaal willen schrijven. Uit de oude doos….. De verhalen van de pioniers van het vissen op forel. Wie? Ik wil u ook interviewen.
Mail: info@deforelvisser.nl

Frans van den Broek

Lees meer interessante artikelen over dit onderwerp:
Montage, wokkel van powerbait, combinatie meelwormen en het kliksysteem >>
Vroeger waren vissen veéeél groter, veéeél lekkerder … >>
Wie?? Walapa en kwi-kwi !! >>
Getverdamme …
Maar vroeger? … De monstersnoek en de kikker …

© Tekst / Fotografie: Frans van den Broek / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com

Vindt je dit een leuk artikel? Klik dan op de ‘vind ik leuk’ knop hieronder
of deel het met je vrienden via de ‘f’ knop hieronder.