Binnenkort ga ik weer met een vismaat op forel vissen. Hij wil graag wat zalmforellen vangen en we hebben dan ook een forelput afgehuurd bij Forellenvijver Heioord in Neeritter. We laten een mooie partij forel uitzetten die bestaat uit regenboog- en zalmforel. Ik verheug me daar nu al op.

Op die dag wil ik ook graag met een vaste hengel gaan vissen. Gewoon voor de aardigheid. Twee jaar geleden heb ik dat mogen doen met een grote groep forelvissers. Dat is toen heel goed bevallen. We kregen allemaal een hengel van vijf meter en er werden genoeg forellen uitgezet. We visten met wasmotten en vrij snel had ik er vijf aan de kant. Het leuke van deze vorm van forelvissen vind ik de actie. Je moet sneller reageren. Wie heeft hier ruime ervaring mee?

Wat is een ideale vaste hengel voor de forel? Hoe kan ik deze het beste optuigen?
Wat is de beste techniek die ik dan kan toepassen?
Wie?

Binnenkort schrijf ik dan een vangstverslag met mijn ervaringen met de vaste hengel.

Hier een mooi voorbeeld Frans:
Kees Verwijk vist met de vaste stok op forel, aangezien het voor hem te moeilijk is om een werphengel te gebruiken. Dan zou je denken dat een vaste stok niet ideaal is om mee te gaan forelvissen, maar dan heb je het mis. Henk had op dat moment al 12 forellen gevangen met de vaste stok. Het aas dat Kees gebruikt is heel simpel. Gewoon een meelworm aan de haak prikken en gaan met die banaan! Het hoeft dus niet altijd ingewikkeld te gaan. Een meelwormpje kan al tot succes leiden. Groetjes en veel succes Frans!


Kees Verwijk uit Maurik vangt 12 forellen en vist met de vaste stok >>


Frans van den Broek

Bekijk hier een artikel over het vissen op forel met powerbait:
Forelvissen met Powerbait >>

© Tekst / Fotografie: Frans van den Broek / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com

Vindt je dit een leuk blog-artikel? Klik dan op de ‘vind ik leuk’ knop hieronder
of deel het met je vrienden via de ‘f’ knop hieronder.