Laatst schrok ik me te pleuren toen ik op Facebook allerlei vishaken in lichaamsdelen zag zitten. Met name plugs doen het dan goed. Ook gewoon vishaken. Ik werd er onpasselijk van. Dat gold vooral voor het beeld, het staat nog op mijn netvlies, van een haak in een oog. Het zal je gebeuren.

Ik ben er nog van onder de indruk. Veel forelvissers dragen al een bril om forellen te traceren. Ik vind dat we verder moeten gaan. Elke sportvisser moet verplicht een visbril dragen. Je moet er niet aan denken om een haakje in je oog te krijgen. Om eerlijk te zijn ben ik ook voor weerloze haken. Een ongelukje zit in een klein hoekje. Ik ben blij met de discussie die nu op Facebook gaande is. We zien Peter Negerman met een bril. Terecht. Ergens de terechte opmerking dat kinderen een visbril moeten dragen. Ik ben voor. Hoe denken jullie over dit onderwerp?

Frans van den Broek

Bekijk hier relevante artikelen over het dragen van een zonnebril bij het vissen op forel:

Waarom een zonnebril dragen bij het forelvissen in de winter? >>
Q&A; voorzetzonnebrillen, op sterkte of flip-ups voor forelvissen? >>
Zijn er zonnebril-contactlenzen voor het vissen? >>

© Tekst / Fotografie: Frans van den Broek / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com

Vindt je dit een leuk artikel? Klik dan op de ‘vind ik leuk’ knop hieronder
of deel het met je vrienden via de ‘f’ knop hieronder.