Mag je vissen op de Canarische Eilanden bijvoorbeeld Tenerif?infomatie voor de reizende sporthengelaar.

Vissen op de Canarische Eilanden bijvoorbeeld Tenerif?

Mocht je ooit een keer willen gaan vissen op de Canarische Eilanden, lees dan onderstaand artikel eerst even door. Paul Vanhoovels had onlangs ook een ervaring in Adeje (Tenerife) en wil deze graag met jullie delen.
Altijd goed om goed voorbereid op vakantie te gaan, dan vermijd je teleurstellingen achteraf.

Paul Vanhoovels had namelijk erg slechte ervaringen in Tenerif en klom daarom in de pen om verhaal te halen.
Onderstaand kun je de reacties lezen. Bedankt Paul voor deze informatie!

Beste meneer Vanhoovels,

Zoals wij u al hebben meegedeeld, hebben wij uw klacht van 28 januari doorgestuurd naar de toeristische autoriteiten van Tenerife. Zij hebben deze doorgegeven aan het gemeentebestuur van Adeje, waarvan wij een reactie ontvangen hebben. Zowel de oorspronkelijke Spaanse versie als de vertaling naar het Nederlands kunt u onderstaand terugvinden.

Zij bieden ook hun oprechte excuses aan betreffende uw negatieve ervaring in Adeje (Tenerife)

Met vriendelijke groet.

In naam van Laura Pena Alberdi, Directrice
Nicole Lefevere, Persdienst

Spaanse Dienst voor Toerisme (TOURSPAIN)
Koningsstraat 97 – 5º verdieping
1000 Brussel
Tel : 02.280.13.27 – Fax . 02.230.21.47
www.tourspain.eswww.spain.info
bruselas@tourspain.es

Hartelijk bedankt om ons de klacht van meneer Paul Vanhoovels door te sturen, die wij goed ontvangen hebben en uitvoerig bestudeerd hebben. Verder, als jullie zo vriendelijk zouden willen zijn om onze oprechte excuses aan te bieden aan meneer Paul Verhoovels in verband met zijn negatieve ervaring in ons dorp.

Wij zouden ook graag hebben dat u hem laat weten dat er enkele aspecten in zijn klacht zijn die wij niet begrijpen. Betreffende de pieren (steigers, dammen, golfbrekers) van het eiland Tenerife, moeten wij u zeggen dat merendeel van onze stranden kunstmatig zijn aangelegd en deze golfbrekers dan ook nodig zijn als bescherming tegen de sterke golven. Net daarom is de aanwezigheid van de mens, voor veiligheidsredenen, er ook niet toegelaten. Vervolgens zijn de werken aan de pier riskant omdat de mensen blootgesteld worden aan gevaren door onoplettendheid (golven, stormen, hoge golven), zoals al veel het geval is geweest met toeristen die de genadeloze zee van Tenerife niet kennen.

Anderzijds, betreffende de toeristische dienst, willen wij hem ook onze verontschuldigingen aanbieden. Als hij werkelijk in een van onze bureaus is geweest aan de kust van Adeje, wil ik hem informeren dat er normaal gezien 5 mensen ter beschikking zijn, waarvan er vier een diploma Toerisme hebben en een iemand over een diploma Vertaler-Tolk beschikt. Verder spreekt iedereen er minstens 3 talen (Spaans, Engels, Frans en doventaal) en de twee laatste jonge informatieverleners zijn beide tweetalig. Daarom is het ons ook heel eigenaardig dat de persoon die hem heeft geholpen, enkel Spaans sprak, zoals hij schreef.

vissen op de Canarische Eilanden Tenerif?Wat betreft het vissen bieden we hem nogmaals hun oprechte excuses aan omdat hij niet de mogelijkheid heeft gehad om zijn favoriete sport te kunnen beoefenen. Er is niets die ons meer bedroeft dan dat onze toeristen in Tenerife hun favoriete activiteiten niet kunnen beoefenen. Toch moet ik toegeven dat de informatie die hem gegeven is, van welke bron die ook afkomstig is, correct is. In Tenerife, en in alle eilanden, is het vissen aan het bodemoppervlak, of anders gezegd “Recreatief vissen op het 3e niveau” verboden (op de grond en met hengel), als je geen vergunning hebt. Dit staat in het decreet “El Real Decreto” 182/2004 van 21 december, en staat gepubliceerd in het staatsblad van de Canarische Eilanden “El Boletín Oficial de Canarias”, nr 4, vrijdag 7 januari 2005, pagina 408, artikel 32: Hoofdstuk 2 waarin het volgende vermeld staat:

“Het uitoefenen van recreatief vissen op zee op de binnenwateren van de Autonome Regio van de Canarische Eilanden vereist een licentie, die uitgegeven wordt door het Directiecentrum in overeenstemming met de Overheidsautoriteiten van de Canarische Eilanden bevoegd voor vissen.”

Daar vindt men de informatie over hoe men dergelijke vergunning kan bekomen.

Nogmaals onze oprechte excuses voor het geleden ongemak en indien hij enige verdere toelichtingen wenst, blijven wij tot de beschikking van meneer Paul Vanhoovels.

Met vriendelijke groet.

Ana Vega Álvarez
Coordinadora de Marketing
Marketing Coordinator
Turismo de Tenerife
www.webtenerife.com
anavega@webtenerife.comTfno.:+34 600 589 523
Dpto.:+34 922 237 521
Fax:+34 922 237 872

Mag je vissen op Tenerif?

Volgens de bovenstaande brief is strandvissen dus verboden om te vissen op de Canarische eilanden.

Voor het vissen op volle zee moet men in het bezit zijn van een licentie; normalerwijze slechts
uitgereikt aan plaatselijke broodvissers die over een boot beschikken.
Dat fabeltje over gevaarlijke kustwateren houdt geen steek want op diverse plaatsen wordt er gezwommen in zee. Weliswaar in via aangelegde golfbrekers beschermde strandzone’s maar alleszins kon op de buitenzijde van die golfbrekers gemakkelijk sporthengelen beoefend worden.
Maar…….. dat zal niet genoeg geld in het laatje brengen vermoed ik.

Conclusie : voor recreatief strandhengelen als ontspannend tijdverdrijf is vissen op de Canarische eilanden geen optie.

Groetjes.
Paul Vanhoovels

vissen op de Canarische Eilanden

© Tekst / Fotografie: Paul Vanhoovels / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com