Met twee vrienden hadden we een put afgehuurd bij forelvijver Heioord in Neeritter. Het is een beetje mijn visbasis geworden. Ik ga er graag heen met ervaren forelvissers, maar ook met mensen die het nog moeten leren, heen. Ik huur dan het liefst een put af. Het voordeel hiervan is dat er doorgaans nog een paar vissen in zwemmen en je weet wat er voor jouw uitgezet wordt.

Forelvissen met een vaste hengel

Naast het gewone vissen wilde ik nu de sensatie proeven van de vaste hengel. In beginsel vingen wij goed en ik ving veel met de werphengel. De vaste stok stond er werkloos bij. Chantal Hermkens wist dat ik er was en zij wilde wat actiefoto’s komen maken van mij met de vaste stok. Die had ik niet in mijn handen. De teleurstelling droop van haar gezicht af. Ik zette een montage, kant en klaar, op mijn vast hengel. 2 grams dobber, 1800ste bovenlijn en 1600ste onderlijn en een klein haakje. Genoeg voor een wasmot. De hengel een Spro Boxxer Telefish van vier meter, ooit voor 20 euro gekocht. Ik bevestig mijn wasmot aan het haakje en dat draait sierlijk door het water.

Een zalmforel van 1,5 kilo op de vaste hengel is een feit

Ik gooi in en trek de lijn met de vaste hengel door het water. De dobber gaat als een speer onder en ik sla aan. Het gaat hier niet om een forel. De hengel buigt diep door en ik vrees met vreze. Zal de lijn het houden. Ik haal alles uit de kast. Loop soms een stukje mee om de vis te drillen. Na vijf minuten geeft hij zich gewonnen. Langzaam maar zeker haal ik hem binnen. Hij ziet het schepnet en geeft nog even een ruk. Die vang ik op. Door hem de lijn te geven die hij net nodig heeft. Dan geeft hij het op. Ik trek hem over de rand van het schepnet. Mijn Boxxer van vier meter en mijn lijn sloegen hem knock-out. Een zalmforel van 1,5 kilo is een feit. Ik vind het wel een mooie vorm van vissen. In mijn ogen moet je creatiever zijn.

Over op de werphengel

Even later zwemt een forel langs de kant. Ik kan het aas voor zijn neus houden en hij hapt toe. Na een kort gevecht schiet hij net voor de kant los. Ik ontwaar een zalmforel en die wil ik graag vangen. Ik durf de strijd niet aan met de vaste hengel en ga over op de werphengel. De Trout Tec Rattler doet wonderen. Ik zie de forel zwemmen en azen. Het aas twee wasmotten kan ik voor zijn neus houden en ik trek de lijn langzaam door het water. De zalmforel slaat hard toe en bijt zich vast. De dril is korter en minder intens dan met de vaste hengel. Ik vind vissen met de vaste hengel op forel leuk, maar dan wel op forellen tot een halve kilo.

Uiteindelijk was de totale buit 32 forellen en vier zalmforellen.

Frans van den Broek

Impressie van weer een fantastische dag bij Forellenvijver Heioord (12 foto’s):

Tot ziens bij:

Forellenvijver Heioord
Rutjensstraat 6
6015 RE Neeritter kaart >>
Tel.: +31 (0)475-566609
Internet: www.heioord.com
Email: info@heioord.com

Visparadijs in een prachtige natuur!

© Tekst / Fotografie: Frans van den Broek / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com

Vindt je dit een leuk artikel en ben je ook van plan om Forellenvijver Heioord te gaan bezoeken?
Klik dan op de ‘vind ik leuk’ knop hieronder en laat een reactie achter in onderstaand reactieveld
of deel het met je vrienden via de ‘f’ knop hieronder.