Nol van Zoest

Even voorstellen. Ik ben Nol van Zoest. Geboren en getogen in het Brabantse Lith aan de Maas. Afgelopen zaterdag 22 maart 67 jaar geworden en reeds 9 jaar genietend van pensioen en AOW.

In mijn jeugd ben ik opgegroeid in een middenstand gezin. We hadden thuis een kruidenierszaak en een eendenkooi. Rond mijn 20e ben ik getrouwd met Lies en hebben wij als zelfstandige een bakkerij annex levensmiddelenzaak overgenomen in de kern van Lith. Deze hebben we 19 jaar gerund. In die tijd zijn mijn 2 kinderen Sandra en Michel geboren. Helaas is Michel op 19 jarige leeftijd door een auto ongeluk om het leven gekomen. Sandra woont samen en heeft ons 2 prachtige kleinkinderen geschonken, Kayo (19 jaar) en Luna (10 jaar). Na mijn bakkerijperiode ben ik bij Justitie gaan werken in de gevangenis. Eerst als bewaker, later als afdelingshoofd. Ik heb diverse opleidingen gevolgd zoals Ulo, MDS, BBO-Justitie, MBO-SD en HBO-Pedagogiek.

Het vissen loopt als een rode draad door mijn leven. Als jochie van 4/5 werd mijn op de eendenkooi de visserij al met de paplepel ingegeven. De polder, de vele plassen, sloten en natuurlijk de Maas, dit alles was voor mij een eldorado om op allerlei mogelijke manieren vis te vangen. Vanaf mijn 11e tot mijn trouwen is er even een dip geweest (3 jaar kostschool en tienertijd) maar daarna is het visvirus weer in alle hevigheid teruggekomen. Vooral het witvissen (veel wedstrijden) en zeevissen (kant en boot) waren mijn grote passie. Het forelvissen was in die tijd bijzaak maar sinds een jaar of 20 is het steeds meer op de voorgrond gekomen en nu zijn het bijna alleen de forelhengels die ik nog hanteer. Het is een geweldige sport die vooral de laatste jaren erg in ontwikkeling is. Steeds meer forelvijvers, nieuwe materialen, nieuwe technieken, verbeterd aas en overal wedstrijden maken het tot een van de snelst groeiende onderdelen van de hengelsport. Daarnaast speelt internet een belangrijke rol. Alles ligt binnen een paar seconde binnen handbereik.

Schrijven doe ik al mijn hele leven. Vroeger verhaaltjes voor de schoolkrant, later het dorpsblad, het personeelsblad maar ook voor mezelf zoals allerlei verslagen van (vis)reizen en het bijhouden van dagboeken. De laatste jaren zijn daar vijverreviews, productreviews en vangstverslagen over het forelvissen bijgekomen. Aangezien forelvissen een deel van mijn leven is geworden, wil ik mijn ervaringen graag delen met anderen. Daarom werk ik ook met plezier mee aan deforelvisser.nl

NOL van Zoest
VIP-Vriend van deforelvisser.nl

© Tekst / Fotografie: NOL van Zoest / Redactie deforelvisser.com

Vindt je dit een leuke redacteur? Klik dan op de ‘vind ik leuk’ knop hieronder
of deel het met je vrienden via de ‘f’ knop hieronder.

1 Reactie

  1. joop vos

    hoi Nol. Zo herken ik je weer. Niets veranderd alleen de forel ipv de Maastricht. Leuk persoonlijk artikel.gr Joop

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *