Verslag van de eerste wedstrijd van de Wintercompetitie Forelvissen 2013/ 2014 bij Visvijvers ’t Mun in Appeltern

Zaterdag 16 november was het eindelijk zover, de eerste wedstrijd van de Wintercompetitie Forelvissen ging van start op forelvisvijver Herberg ’t Mun te Appeltern. Om 9 uur begon de dag met de briefing voor de 60 deelnemers van deze wedstrijd. Het deelnemersveld werd naast Nederlandse en Belgische visssers ruim vertegenwoordigd door Duitse vissers. De briefing werd dan ook in het Nederlands en in het Duits gegeven.

Na de briefing was het rond 9.15 dringen geblazen om bij de lotingstafel te komen om te loten voor het steknummer.

Met lootje en visuitrusting gingen de vissers op hun gemak naar hun eerste visplek van de dag toe. toe. De dag was verdeeld in 10 rondes van 20 minuten. Dat hield in veel vissen maar tegelijkertijd ook veel verplaatsen van stek naar stek.
De wedstrijd ging om 10 uur eindelijk van start. Direct werden de eerste vissen al uit het water getrokken.

Sem, 10 jaar oud en daarmee de jongste deelnemer aan deze wedstrijd had de smaak ook goed te pakken. Zijn vader, die ook mee deed, had van te voren verteld dat hij nog nooit van zijn zoontje had verloren. Deze wedstrijd heeft daar verandering in aangebracht. Want Sem (hieronder in actie) werd van de 60 deelnemers 30een hield daarmee zijn vader achter zich.

Na 5 rondes was er een uurtje pauze. Onder het genot van een kop soep, twee broodjes en twee koppen koffie konden de deelnemers uitrusten en zich binnen even opwarmen.

Nadat iedereen weer een beetje was opgewarmd en dehengels en visgerei op orde had gebracht, begon de tweede helft van de wedstrijd. Al snel bleek dat de vis anders reageerde dan voor de pauze en daar moesten veel vissers zich op instellen.

Om 15 uur was de wedstrijd afgelopen en kon iedereen zijn gevangen vis laten tellen en wegen. De organisatie van de Wintercompetitie en forelvisvijver Herberg ’t Mun gaven de forelvissers de mogelijkheid om in plaats van hun gevangen vis mee te nemen, de vis te schenken aan de lokale voedselbank.Uiteindelijk hebben vele vissers hun vissen afgestaan aan dit mooie doel;

bijna 200 vissen werden geschonken aan de Voedselbank in Tiel. Lees bericht >>

Na het tellen en wegen was om 16 uur de prijsuitreiking. De visser met de meeste vis werd uitgeroepen tot de winnaar van de eerste wedstrijd van de Wintercompetitie Forelvissen. In geval van een gelijk aantal vis dan zou het gewicht de doorslag geven. Dit was niet het geval en uiteindelijk werd één van de Duitse vissers tot winnaar uitgeroepen.

De top 5 van de eerste wedstrijd Wintercompetitie Forelvissen:

1) Bastian Logemann

2) Tobias Thiede

2) David Weiand

3) Rob Hens

4) Marc Ziolkowski

Bastian, gefeliciteerd met het behalen van de eerste plaats.
De prijzentafel werd mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsoren:
Berkely, DAM, Dynamite Baits, Shimano, Trout-Fishing.de, Schrobbeler en Troutchamp

Graag willen we iedereen heel erg bedanken voor deelname aan de eerste wedstrijd van de Wintercompetitie Forelvissen 2013/ 2014. We hopen veel van jullie ook bij de volgende wedstrijdenweer tegen te komen.
De volgende wedstrijd is bij Wild Bijzonder Vissen in Reutum op 14 december 2013.

Wil je op de hoogte blijven of wil je weten welke wedstrijden er nog meer gehouden gaan worden en waar, dan kun je ons volgen op Facebook.

Heel veel visplezier gewenst names de organisatie,
Mark Dereij en Guido Brauckmann

Wil je ook aan de wintercompetitie meedoen?
Lees hier dan meer info over de Wintercompetitie Forelvissen 2013/2014 >>

Tot ziens bij:

Visvijvers ‘t Mun
Molenstraat 10
6629 KJ Appeltern kaart >>
Tel.: 0487541445
Internet: www.mun.nl
Email: info@mun.nl

© Tekst / Fotografie Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com