Zondag 22 maart was de kwalificatie wedstrijd voor de vliegvissers om zich te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap Forelvissen op 17 0ktober bij de Forel te Bergharen.

Hier kunnen jullie het verslag en de uitslag bekijken.

Zuilen_voorronde_NKF_foto1

Zuilen_voorronde_NKF_foto5De verwachtingen waren hooggespannen. Het zilveren Gladiatoren team [ 2e ] van 2014 was volledig aanwezig en de vraag rees; zou het deze mannen wederom gaan lukken om zich ook dit jaar weer in het gladiatoren team te vissen. Helaas waren er op het laatste moment nog 4 verhinderingen, waardoor het deelnemersveld met 18 vliegvissers van start ging.

Zuilen_voorronde_NKF_foto3

Buiten onze 6 gladiatoren van 2014 was het een mix van jong talent en ervaren mannen die de strijd aan gingen. Dat de sfeer voor de wedstrijd uistekend was, bleek wel uit de kwinkslagen die hier en daar werden uitgedeeld en met veel humor werden gepareerd. Zal dan ook geen namen noemen maar wie de deelnemerslijst bekijkt weet meteen welke mannen in aanmerking komen. Klokslag 09.00 uur was het dan zover en barste de strijd los.

Zuilen_voorronde_NKF_foto2

Het viel in het begin door de lage temperatuur niet mee om een visje te vangen. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen. Dat bewees John door in de eerste sessie met 4 forellen als een tornado van start te gaan en de rest van het deelnemersveld op grote achterstand te zetten. Naarmate de ochtend verstreek werd er door de meeste deelnemers een aantal forellen gevangen waardoor het veld weer aardig bij elkaar kroop met niet al te grote verschillen onderling. De middag pauze was zeer welkom om even op te warmen en de inwendige mens te versterken met onze inmiddels beroemde broodje bal de Zuilen van onze chef kok Vera. Vera nogmaals bedankt ze waren weer voortreffelijk.

Zuilen_voorronde_NKF_foto4

In de middag is er bijna door iedereen vis gevangen wat de spanning flink deed stijgen. De 2 jonge talenten en gladiatoren van 2014 (Daniel en Youri) stonden lange tijd op een blank, maar kregen het op een bepaald moment op hun heupen en kwamen nog zeer dichtbij de fel begeerde 5/6 plaats. Een verrassing was er ook in de persoon van Jan Verzeilberg, die zich met een verdiende 5e plaats in het gladiatoren team viste. Hij is nog niet zo lang aan het vliegvissen. Als je jezelf dan weet te plaatsen met zoveel ervaring om je heen, dan is dat grote klasse!

Zuilen_voorronde_NKF_foto6

Zoals jullie weten (of anders bij deze) gaat bij ons ook de 6e man mee naar het NKF als reserve. Door gelijk te eindigen kwamen Dennis Kamping en Cees Poortvliet hiervoor in aanmerking. Voor deze mannen duurde de wedstrijd nog iets langer middels een ‘sudden death’. Deze duurt maximaal 30 minuten of degene die de eerste vis vangt. Het was Cees Poortvliet die na 10 minuten de winnende forel ving en net zoals in 2014 als reserve mee gaat naar het NKF.

Paul Smits; een man met veel ervaring, die ook al en aantal NKF kampioenschappen heeft gevist, is dit jaar ook van de partij. Dan op een 3e plaats de man die als een raket van start ging en daarna (gelukkig voor de andere deelnemers) stil viel, maar als oud Nederlands kampioen forelvissen zijn sporen heeft verdiend; John Arens.

Als 2e eindigde Herman Huzemeier.

Op de eerste plaats, de terechte winnaar en captain van het gladiatoren team 2015 van forelvisvijvers De Zuilen, het jonge talent; Bas de Vries.

Zuilen_voorronde_NKF_foto7

Zuilen_voorronde_NKF_foto8Bas de Vries winnaar van de kwalificatie wedstrijd voor de vliegvissers bij de Zuilen!

Het Gladiatoren Team van Vissen bij de Zuilen

Winnaars_Zuilen_v1

Vlnr Cees Poortvliet [ reserve ] Herman Huzemeier 2e Bas de Vries 1e Bjorn van Looy John Arens 3e Jan Verzeilberg 4e Paul Smits 5e Donald Pranger [ wedstrijdleider ]

 

Complimenten ook voor de wedstrijdleiding in de persoon van wedstrijdleider Donald Pranger en zijn assistenten Jan Mettes , Youri Krijnen en Richard van Velzen. Heel eerlijk: “Waar zijn we zonder vrijwilligers!” Deze mannen die zich de hele dag belangeloos opofferen, zodat wij onze wedstrijd kunnen vissen. Nogmaals bedankt mannen TOP 🙂

Uiteraard willen wij alle deelnemers weer bedanken voor hun inschrijving, sportiviteit en gezelligheid voor tijdens en na de wedstrijd. Graag tot volgend jaar .

 

Einduitslag voorronde kwalificatie NKF 2015 Vliegvissen:

Zuilen_uitslag

Zomeragenda 2015 boordevol leuke vis evenementen bij Vissen bij de Zuilen:

Alle evenementen bij Vissen bij de Zuilen op een rij >>

 

Team De Zuilen

Team-de-Zuilen

Vissen bij de Zuilen
Zandlaan 18
2181HS Hillegom
Tel.: 023-5849991 / 06-47055881
Internet: vissenbijdezuilen.nl/
Email:: info@vissenbijdezuilen.nl