Zondag 19 januari vond de eerste en enige Duo wedstrijd van de Wintercompetitie Forelvissen plaats bij forelvisvijver Deep’n in Diepenheim waar we te gast waren bij Alex en Gracia.

Op deze dag hadden we de gelegenheid om de wedstrijd op twee vijvers te houden. Met 36 Duo’s (72 vissers) die zich aangemeld hadden was dat wel nodig ook. Vooraf hadden we niet verwacht dat de Wintercompetitie Forelvissen zo veel enthousiaste vissers uit Nederland, Duitsland en België zou opleveren. Er waren drie koppels uit België, dertien koppels uit Duitsland en twintig koppels uit Nederland. Al met al een mooi deelnemersveld uit verschillende landen. Nadat de briefing gehouden was en iedereen geloot had voor hun stek, ging iedereen naar de plekken toe.

Om 10 uur kon dan eindelijk het feest beginnen. Al snel werden de eerste vissen gevangen. Ondanks dat de eerste vissen snel gevangen werden, was het wel lastig, de vissen beten erg voorzichtig. Dit zorgde er voor dat er geregeld mis werd geslagen.

Na vijf rondes was er een pauze van een uur. Dit om natuurlijk weer even lekker warm te worden en te gaan genieten van de lunch die door de vijver geregeld werd. Deze keer hadden we lekkere erwtensoep, met een broodje rookworst en roggebrood met katenspek aangevuld met een lekker bakkie warme koffie. Al met al een perfecte lunch die bij een Wintercompetitie hoort. Nadat iedereen opgewarmd was begon het 2de deel van de Duo wedstrijd.

Wat de hele dag al opviel was dat de vissen die werden uitgezet in de vijver zo 410 / 420 gram per stuk waren. Met andere woorden, hele mooie grote en vooral ook sterke vissen. Dat geregeld voor mooie acties op de hengels zorgde.

Om 15 uur was de wedstrijd afgelopen en werd er geteld en gewogen. Ook tijdens deze wedstrijd kregen de vissers de mogelijkheid om hun vis af te staan aan de voedselbank (in dit geval de voedselbank in Hengelo). Hier werd veelvuldig gebruik van gemaakt.

Alex en Gracia van de forelvisvijver vonden dit zo’n mooi initiatief, dat ze zelfs de vissen nog eerst gerookt hebben alvorens deze naar de voedselbank te brengen. Al met al gingen er ruim 170 gerookte forellen naar de voedselbank in Hengelo.

Na het tellen en wegen was om 16.30 de prijsuitreiking.
We willen de Sponsoren van de Wintercompetitie Forelvissen, Berkley, DAM, Dynamite Baits, Shimano, Trout-Fishing.de, Troutchap en Schobbeler, weer heel erg bedanken voor het vertrouwen in dit evenement.

Tobias en Marc, van harte gefeliciteerd met jullie 1ste plaats.

En nog even een foto van alle winnaars van deze dag.

Namens de Wintercompetitie Forelvissen willen we ook alle deelnemers en de forelvisvijver Deep’n in Diepenheim heel erg bedanken voor weer een leuke, maar vooral gezellige dag met zijn allen.

De volgende wedstrijd is op zaterdag 15 februari bij de Kool.
We hopen veel van jullie daar te mogen verwelkomen.
Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen, Like ons dan op FaceBook.

Heel veel visplezier gewenst namens de organisatie,
Mark Dereij & Guido Brauckmann

Wil je ook aan de wintercompetitie meedoen?
Lees hier dan meer info over de Wintercompetitie Forelvissen 2013/2014 >>

Tot ziens bij:

Forellenvijver-kwekerij Deep’n
Oude Goorseweg 10
7478 SC Diepenheim kaart >>
Tel.: 0547351653
Internet: www.forellenvijversdeepn.nl
Email: info@forellenvijversdeepn.nl

© Tekst / Fotografie: Guido Brauckmann / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com