Hier kun je het volledige verslag van de dag lezen met enkele foto’s en de totale uitslag. Morgen volgen er echter nog veel meer foto’s van de dag.

Verslag NK Vliegvissen op Forel 2011
Lokatie: Eetcafe-Forelvijvers Het Blank Water in Someren Eind
Datum: Zaterdag 22 oktober 2011


Nederlands Kampioen Vliegvissen op Forel 2011: Robert Sapulette

Verslag van de finaledag:
Het was een schitterende dag. Een schitterende dag in alle opzichten. Prachtig weer, goede vangst, perfecte organisatie en zoals ieder jaar ook dit jaar weer een schitterende prijzentafel.

Om 07:30 arriveerde de eerste deelnemers. Ondanks de erg koude start rondom het vriespunt, was het stralend weer, maar de wind maakte het ’s morgens nog eens extra koud. Om 08:00 was de start van de loting en kregen de deelnemers te horen op welke plekken ze moesten gaan vissen. Na de uitleg aan de controleurs en een welkomstwoord gingen de deelnemers om 09:00 uur van start. Een voorzichtige start want voor de middag werd er nog niet zo veel gevangen, Totaal wisten de 70 finalisten, die zich d.m.v. selectiewedstrijden voor dit kampioenschap vliegvissen hadden geselecteerd, tot aan de middagpauze slechts 164 forellen te landen.

Ondanks de wat mindere vangst in de voormiddag waren er toch enkele uitschieters. Frans Willems namens Visboerderij AquaVita en Harry Meusen namens Het Blank Water vingen er totaal 6 en gingen daarmee aan kop. Zij werden echter op de voet gevolgd door John Arens en Leon Godijk namens de Eemhof, F. Huitema namens de Kamphoeve, Richard Janssen namens de Forel, Eddy Pattipeilohy en Ruud Smith namens de Kool met ieder 5 stuks. Het beloofde dus nog erg spannend te gaan worden.

Tijd dus voor een lekkere lunch en vol goede moed het tweede gedeelte van de wedstrijd in. Er werden die dag totaal 16 sessies gevist van 25 minuten. Iedere deelnemer moest 1 sessie vissen en had dan weer 1 sessie vrij. Na de middagpauze werd er veel beter gevangen. Om 16:00 uur begonnen de laatste 2 sessies en moest iedere finalist zijn laatste ronde vissen. Op dat moment stond Frans Willems nog steeds aan kop met 13 stuks, gevolgd door Robert Sapulette en Jack Verschoor met ieder 12 stuks. Ben Kraawinkel stond op dat moment vierde met 11 stuks, gevolgd door Danny Groen, Jan Willem Uitslag en Benno Hengelman met ieder 10 stuks.

In deze laatste sessie was dus nog vanalles mogelijk, want de top stond erg dicht bij elkaar. Als eerste moesten Robert Sapulette en Frans Willems aan de bak. Robert ving er 3 en Frans bleef steken op 1 stuks. Jack Verschoor kon er helaas geen vangen in de laatste ronde waaruit bleek dat Robert met zijn super laatste sessie de nieuwe kampioen is geworden met totaal 15 stuks. Frans Willems had met 1 forel voldoende voor de tweede plaats en eindigde op 14 stuks. Jack Verschoor werd uiteindelijk toch nog derde ondanks zijn slechte laatste ronde. Hij eindigde samen met nog 3 andere op 12 stuks maar had zijn laatste forel als eerste al in de 14de sessie gevangen.

Totaal werden er die dag 421 forellen geland. Dat is gemiddeld 6 vis per man. Niet slecht dus! Alleen Paul Huizemeier namens Forellenvisvijvers ’t Mun wist er die dag geen enkele te vangen en eindigde ermee op de laatste plaats. Als team heeft het dreamteam het helaas ook niet waar kunnen maken en eindigde ook als laatste. Volgende keer beter, jongens! Wellicht brengt een coach uitkomst … (Binnenkort meer hierover).

1 = Robert Sapulette, Forellenvijvers De Kool
2 = Frans Willems, Visboerderij AquaVita
3 = Jack Verschoor, Forellenvisvijvers “De Forel”
4 = Danny Groen, Forellen visvijver “De boshoek”
5 = Jan Willem Uitslag, Forellenkwekerij De Tipbosch

Download hier de uitslag individueel van 2011 in pdf >>

Robert Sapulette, namens Forellenvijvers De Kool is de nieuwe Nederlands Kampioen Vliegvissen op Forel 2011 geworden!


De nummers 1, 2 en 3 van het NK Vliegvissen op Forel 2011

Naast het individuele kampioenschap streden de teams ook om het Teamkampioenschap Vliegvissen op Forel 2011. Forellenvijvers De Kool eindigde met totaal 44 stuks duidelijk als eerste. Tweede werd Forellenkwekerij De Tipbosch met 41 gevangen forel. Forellenvisvijvers ‘De Eemhof’, en Visboerderij AquaVita eindigde samen met 39 stuks. Toen moest de jury uitzoeken wie de eerste 39ste forel had weten te landen. Er wordt namelijk bij iedere gehaakte forel de tijd op geschreven, zodat er achteraf kan worden bekeken wie de eerste forel had gehaakt. Dat bleek uiteindelijk Forellenvisvijvers ‘De Eemhof’ te zijn uit Zeewolde en zij eindigde daarmee op een verdiende 3de plaats.


Ze hadden het er maar druk mee …

Een knappe prestatie van Forellenvijvers De Kool. Zij deden in 2008 voor de eerste keer mee aan dit kampioenschap en eindigde toen op de laatste plaats. In 2009 eindigde ze op de 9de plaats. In 2010 behaalde ze de 6de plaats en dit jaar dus met stip op 1!
Je ziet dan ook een trotse Bert van Sonderen, eigenaar van de Kool op de foto.

1 = Forellenvijvers De Kool, Heelweg
2 = Forellenkwekerij De Tipbosch, Hellendoorn
3 = Forellenvisvijvers ‘De Eemhof’, Zeewolde
4 = Visboerderij AquaVita, Driel
5 = Forellenvijver-kwekerij Deep’n, Diepenheim

Download hier de uitslag van 2011 Teamkampioen in pdf >>

De nieuwe Nederlands Teamkampioen Vliegvissen op Forel 2011 is Forellenvijvers De Kool uit Heelweg.


De Teamkampioen van het NK Vliegvissen op Forel 2011

Graag willen we ook Roland en Anneke Bukkems van Het Blank Water en hun medewerkers bedanken voor de mooie dag en de goede organisatie. Ik denk dat niemand iets te kort is gekomen en de zelf gebakken appeltaart was heerlijk! Bedankt!

Namens de NVVF (Nederlandse Vereniging Van Forellenvisvijvers)
Het bestuur

Uiteaard ook een speciaal woord van dank aan onze sponsoren en subsponsoren.
Shimano en Multi Smoke waren beide met een stand vertegenwoordigd, waar bezoekers allerlei informatie konden krijgen over de laatste nieuwe snufjes op het gebied van vliegvissen en het roken van forel.

Alles was dus weer perfect georganiseerd. Ook was er weer een ruime prijzentafel voor ons uitgestald. G-Loomis van Shimano als hoofdsponsor had schitterende hengels, molens tassen en nog veel meer als prijs. Ook onze subsponsoren MultiSmoke en Schrobbelèr waren weer van de partij en voor de winnaars was er naast de lekkere Schrobbelèr ook weer een prachtige grote rookoven van MultiSmoke.

Het NK Vliegvissen op Forel 2011 wordt gesponsord door:

© Tekst / Fotografie Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com