Centraal in het land gelegen vindt u Forellen Visvijvers de Zederik.
Zij hebben twee prachtige visvijvers waarin u in alle rust individueel of in groepsverband kunt komen vissen. Daarnaast organiseren zij ook regelmatig viswedstrijden of andere leuke activiteiten, Maar het
bijzondere van deze forelvijver is dat er alleen met natuurlijk aas gevist mag worden.

De wasmot staat als een van de favoriete snacks op de menukaart van de forel.

Het vissen met natuurlijk aas vereist een totaal andere discipline dan het vissen met foreldeeg. Het Shimano Trout Fishing Team was 25 april te gast bij de Zederik. Als er één forelvijver is waar ze deze techniek tot in de puntjes beheersen dan is dat hier bij de Zederik wel. De meest gebruikte natuurlijke aas soorten zijn dan wel de wasmot en meelworm. De range hengels die het Shimano Team had mee gebracht varieerde in lengtes van 2.37mtr tot 3.90mtr.

Ook de meelworm is niet te weerstaan voor de forel.

De kortere hengels hadden duidelijk de voorkeur bij de forelvissers. De Alivio Ultra Light Spinning en de Dia Flash Super Sensitive waren hier de favorieten. Ook werd er natuurlijk over systemen gepraat zoals welke haak kun je nou het beste gebruiken voor leven aas en nog belangrijker waarom. Of aas soorten combineren met elkaar waar door je contrast verschil krijgt.

Knip ongeveer zo’n 3cm vanaf de kop, van een meelworm of morio af rijg deze vervolgens als eerst met de kop over de haak daarna rijg je de wasmot met zijn kop weer als eerst op de haak en laat de haak op 1/3 van de wasmot er uit komen en voila je combi-rig staat op scherp.

Een maatje 6 of 5 is het ideale formaat voor deze combi-rig.

Hierboven op de foto zie je een dodelijk wapen voor de rond zwemmende forellen. Menig forel die niet van dit culinair hoogstandje af kan blijven.
Over de haken kunnen we het volgende zeggen, dat de langstelige haak met bledje, die overigens ook vrij dun moet zijn, de beste keuze is. Puur omdat dit soort haak het aas intact laat. Als men een haak met een oog gebruikt bestaat de kans dat je de wasmot of meelworm kapot trekt.

Hier op de foto de Team Captain van Shimano Trout Fishing die uitleg geeft.

Voor de rest hebben we met elkaar onze ideeën gedeeld en was het een reuze informatieve maar vooral gezellig dag. Ik moet toe geven dat juist die gezelligheid van de Zederik ons hart heeft gestolen ik kan de mensen aanbevelen om juist op dit soort vijvers te gaan vissen, want hier heerst een saamhorigheid met een ongekende warme sfeer. Wie van gerookte forel houd moet er zeker ééntje meenemen. Wat zijn ze hier lekker.
Om je vingers bij op te eten.
Big Ed & Directie van de Zederik bedankt voor de gezellige dag.

© Tekst / fotografie: Redactie deforelvisser.com