Beste forelvisvrienden,

Op 20-03-2014 met het mooie weer weer eens naar ‘’De Biestse Oevers’’ getogen, aangezien ik gehoord had dat er een nieuwe uitbater in zou zitten, en dat het een en ander goed zou zijn verbeterd…

Aangekomen bleek alras dat de vistijd zou zijn van 13.00 uur tot 17.00 uur, ik had me een uurtje vergist. Dat gaf niets, want nu kon ik eens aanschouwen hoe hard de nieuwe uitbaters van dit mooie plekje gewerkt hebben, en nog steeds werken!
Allereerst een zeer vriendelijke ontvangst. De mensen die zich nu bezighouden met de vijvers zijn continue aan de gang om het te onderhouden.

Golfkarren rijden af en aan! De oevers van de vijvers zijn goed onder handen genomen. Geen modderig pad meer, maar keurige paden verhard met steensplit!
Verder zijn er veel waterplant bedden aan de oevers verdwenen, en het water is zeer helder.

Ik nam een nummertje 19, en om 12.45 uur maakte ik aanstalten om weer eens in deze vijver te gaan vissen.
Tegenover mij op nummer 1 zat een collega visser, verder viste er niemand op vijver 1 des te meer op vijver 3, maar ik ging voor vijver 1.

De ochtendploeg had zich goed van hun taak gekweten, het eerste uur geen beetje gezien…toen de nieuwe vissen werden uitgezet, bleef het het eerste half uur rustig, totdat mijn collega aan de andere kant en tegenover mij vissende bij nummer 10, (in de hoek, dus) een beet kreeg. En een mooie, alleen wist hij niet hoe te handelen, en sloeg mis. Een uurtje later kwam er een golfkar met lekker drinken langs, ik wierp in nabij de pomp, en raakte aan de praat. En zoals het dan zo vaak gaat, een beet! Rustig blijven, lijn strak draaien, en kassa! Na een dril van een minuut of 5 gleed een mooie zalmforel in mijn schepnet! Die is binnen!

Verder vissende werd het erg rustig, tot ca een uur voor tijd gebeurde er niets. En toen weer een felle aanbeet, en dit was een héle beste, een goede sportvis, die zijn best deed, alwéér een zalmforel en deze was een stuk groter dan de eerste!
Na een mooie dril alweer in het schepnet, de knuppel hanteren, onthaken en weer verder vissen.
Regelmatig komen er medewerkers van de vijver vragen hoe het gaat, en zij doen er alles aan om het de vissers naar de zin te maken!

Verder geen beet meer gehad, dus de regenbogen zitten er nog in. Zeer tevreden huiswaarts gekeerd, en binnenkort kom ik terug!! De naamgeving van voorheen ‘’De Biestse Oevers’’, is gewijzigd in: ‘’De Gouden Vis’’.
En er wordt door de nieuwe exploitanten heeeel erg hard gewerkt om er iets moois van te maken, en dat is ze al heeeeel aardig gelukt!

Ruim 1200 kubieke meter puin en ander afval is verwijderd, alles oogt proper en schoon, zo ook het water van de forelvijvers!

Ik heb mijn plekje weer teruggevonden!

Aldo Holle


De zeelt die je op de foto hieronder van mij ziet is de allergrootste die ik ooit gevangen heb in Italië, in een meer. Hij woog ruim 5 kilo en was 52 centimeter lang.

En volgende keer hoop ik dat je een foto van jezelf hebt met zo’n mooie zalmforel, Aldo! Is toch veel leuker als zo’n Zeelt.
In ieder geval weer hartelijk bedankt voor dit leuke verslag. Zo zijn mijn lezers ook weer op de hoogte van deze vijver.

met vriendelijke visgroetjes, Chantal

Tot ziens bij:

“De Gouden Vis”
Veldbraken 3
5084 HS Biest-Houtakker kaart >>
Tel.: +31 6 39766102
Internet: www.degoudenvis.nl
Email: info@degoudenvis.nl

© Tekst / Fotografie: Aldo Holle / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com

Vindt je dit een leuk artikel en ben je ook van plan om De Gouden Vis te gaan bezoeken?
Klik dan op de ‘vind ik leuk’ knop hieronder en laat een reactie achter in onderstaand reactieveld
of deel het met je vrienden via de ‘f’ knop hieronder.