Voor de mensen die graag eens naar Ameland afreizen om het visavontuur te beleven bij Forelvisvijver ‘t Nijlân, heb ik hier een overzicht gemaakt van de overnachtingsmogelijkheden op het prachtige Waddeneiland Ameland en meer info over de bootreis naar Ameland met de links naar de diverse websites.

Ameland_info

Veerdiensten naar Ameland

wpd_ameland_veerdienst

Met de twee moderne veerboten “Oerd” en “Sier” brengen wij u in circa 45 minuten naar het gastvrije Ameland. Ameland is een prachtig Waddeneiland. Verwen uw zintuigen met zuivere zeelucht, weidse gezichten, weldadige ontspanning en culinair genoegen. Het is een eiland met veel natuur, rust en ruimte. Elk seizoen kleurt het eiland op zijn eigen wijze en biedt u veel verschillende landschappen.

Ook op cultureel en sportief gebied valt er veel te zien en te doen. Bezichtig de vier gezellige dorpjes, elk dorp met zijn eigen dorpskarakter en knusse winkeltjes. Bezoek de musea en duik in de interessante geschiedenis van Ameland. Door deel te nemen aan boottochten, excursies, of door te fietsen en wandelen ontdekt u het hele eiland! Ameland ontspant, verkwikt, en geeft nieuwe energie.

Voor meer informatie over Ameland verwijzen wij u graag naar de websites van VVV Ameland en de gemeente Ameland.

Website veerdiensten Ameland: http://www.wpd.nl/ameland/

 

Overnachting op Ameland in Vakantiehuis Kienstra

Ameland_Vakantiehuis_Kienstra

Deze groepsaccommodatie is gelegen aan de zuidkant van het mooie dorpje Buren op Ameland met een prachtig uitzicht over de landerijen en de zeedijk. Onlangs geheel gerenoveerd en uitgebreid met een nieuwe vleugel.

De groepsaccommodatie is geschikt voor groepen van 20 t/m 60 personen en leent zich uitstekend voor bijvoorbeeld: schoolreisjes, werkweken, familie-uitjes, reünie’s, personeelsfeesten, sportverenigingen, groepsvakantie’s, studieweken

De groepsaccommodatie bestaat uit twee etage’s en is zeer ruim van opzet. Er zijn 12 slaapkamers. De groepsaccommodatie is geheel voorzien van centrale verwarming en dus geschikt voor verhuur gedurende het gehele jaar.

Bij het vakantiehuis op Ameland zijn een ruime speelweide met voetbalveld, volleybalveld, buiten-tafeltennis en schommels aanwezig.

Website Vakantiehuis Kienstra: http://www.vakantiehuiskienstra.nl

 

Overnachting op Ameland in appartement Familie Metz

Ameland_Familie_Metz1 Ameland_Familie_Metz2

Familie Metz is een 4 persoons appartement op Ameland.

Appartement Familie Metz bevindt zich op de eerste verdieping van onze vrijstaande woning aan de rand het dorp Buren. Er is een dakterras bij het appartement.

De afstand van het huis tot het strand is ongeveer 1500 meter.

Website: http://www.familie.metz.op-ameland.nl

 

Overnachting op Ameland bij kampeerboerderij “Ritskemoei”

kampeerboerderij_Ritskemoei_Ameland1 kampeerboerderij_Ritskemoei_Ameland2 kampeerboerderij_Ritskemoei_Ameland3 kampeerboerderij_Ritskemoei_Ameland4

In het mooie dorpje Buren op Ameland staat een beeldje van “Ritskemoei”, dit is een legende van een vrouw die schepen liet stranden op het strand van Ameland om zo aan de kost te komen. De kampeerboerderij van de familie Metz is naar deze legende vernoemd.

Kampeerboerderij “Ritskemoei” is uitermate geschikt voor groepsvakantie’s zoals schoolreisjes, verenigingsuitjes, personeelsreisjes of familie-uitjes. Daarnaast biedt onze accommodatie ook vele faciliteiten voor hulpbehoevenden en/of mindervaliden zoals aangepaste douche- en toiletfaciliteiten en comfortabele, verrijdbare en verstelbare bedden.

Website: http://www.ritskemoei.nl

 

Vissen op Ameland

Bij Forelvisvijver ‘t Nijlân op Ameland heb je de mogelijkheid om te vissen op forel >> of je geluk te beproeven op de nieuwe natuurvisvijver met spectaculaire vissoorten zoals steur, Europese meerval, karper en striper. Lees hier meer info over de natuurvisvijver >>

_Nijlan_Natuurvisvijver

Hopelijk snel tot ziens bij Forelvisvijver ‘t Nijlân op Ameland!

Groetjes, Chantal Hermkens

 

Nijlan_logo

Forelvisvijver ‘t Nijlân
Meer info over Forelvisvijver ‘t Nijlân >>

Koeveldseweg 2
9164 XT Buren Ameland
Tel.: 0519-543740
Internet: www.amelanderforelvisvijvers.nl/
Email: metzameland@knid.nl