Tijdens onze reis naar de forellenvijver Breukink bespreken Dré en ik het fenomeen genummerde plaatsen. We hebben gezien via internet dat er vaste visplaatsen zijn die je daar van te voren kunt reserveren. Dit is voor ons nieuw en we zijn benieuwd hoe dat in zijn werk gaat en met name wat de voor- en nadelen zijn.

We komen om 10.45 uur in Steenderen aan op het complex van de vijvers Breukink. Wim is er al, Chantal moet nog komen. Dan rinkelt de telefoon. Chantal aan de lijn. Ze komt wat later. Ze heeft kennelijk een ander GPS-systeem dan wij en meldt dat ze is verdwaald en nu voor een pontje staat. Het geeft ons mooi de gelegenheid om Arendjan te bevragen over zijn vaste nummerplaatsen beleid. Het blijkt dat deze formule voor jaren terug is ingevoerd op vijver 1 als proef. Dit is zo goed bevallen dat het nu op alle vijvers gemeengoed is geworden.

Vaste nummerplaatsen

Hoe werkt het? Alle vijvers hebben vaste visplaatsen die van een nummer zijn voorzien. Vijver 3 bijvoorbeeld van 1 tot 27. Meer plaatsen worden ook niet vergeven. Vol is vol. Kom je vissen dan ga je eerst naar de kantine, kijkt welke plaatsen nog vrij zijn en kiest een nummer. Je krijgt dan een label mee met het betreffende nummer dat je hebt gekozen. Dan reken je af. Zodra het tijd is, kun je rustig naar je gereserveerde visplaats gaan en je installeren. Je kunt ook van tevoren, bijvoorbeeld telefonisch reserveren. Dat kost 1.50 euro extra.

De voor-en nadelen van vaste visplaatsen

Ons bezwaar is dat de goede plaatsen altijd van tevoren weg zijn en dat je niet, waar wij nogal liefhebber van zijn, de gehele put kunt afstruinen. Het eerste is inderdaad een probleem. De lokale visser zijn hier in het voordeel. Die weten waar op bepaalde momenten de vis huist.

Het tweede wordt genuanceerd door Arendjan daar je op de plaatsen die niet zijn bezet gewoon vrij kunt vissen. Maar de voordelen zijn groter volgens hem. Je hebt niet het gedrang bij de aanvangstijden van de visblokken aan de ingang. Dit is inderdaad een groot voordeel. Niets is zo vervelend dan voor dag en dauw aan de poort te moeten staan voor een goed plekje. Kom je in de file of zijn er andere oorzaken van wat later komen dan heb je al een probleem en kun je achteraan schuiven. Met dit systeem word dat voorkomen. Je hoeft je niet druk te maken, je plekje is immers gegarandeerd. Ook voor diegene die wat minder snel ter been zijn is het een uitkomst. Ze kunnen zich in alle rust naar hun plaats begeven. Wil je met meerdere naast of bij elkaar zitten dan kun je dat van te voren regelen. Wel zo gemakkelijk. Daarnaast geeft Arendjan aan dat de meeste mensen die hier komen vissen aan dit systeem zijn gewend. Het is ook een kwestie van opvoeden geweest. Na dit alles te hebben aangehoord, kunnen we ons wel vinden in het gehanteerde systeem. Tenslotte heeft alles zijn voor- en nadeel.

Al meer dan 25 jaar Breukink …

Chantal is inmiddels gearriveerd en we vragen hem nog het hemd van het lijf over allerlei andere zaken. Arendjan is een intrigerende persoonlijkheid die niet denkt in problemen maar in oplossingen. Dit is zijn bedrijfsfilosofie en hij heeft het er ver mee geschopt. Hij heeft de zaakjes goed op een rijtje. Een andere filosofie is dat de klant koning is en dat de prijzen billijk moeten zijn. Hij heeft er succes mee want zijn forellenvijver bestaat al meer dan 25 jaar.

Nol van Zoest

Lees hier het sfeerverslag van forellenvijver Breukink en vangstverslag van die dag:
• Forellenvijvers en mini-camping Breukink; Bedrijfsfilosofie is denken in oplossingen! >>
• Vangstverslag Forellenvijver Breukink te Steenderen >>
Forellen in de ijsselvallei >>

Deze maand volgt nog een artikel over Forellenvijvers en mini-camping Breukink …

Tot ziens bij:

Forllenvijver Breukink/Steenderen
Emmerweg 12,
7221 LA Steenderen kaart >>
Tel.: 0575-452503
Internet: www.forellenvijver.com
Email:: webmaster@forellenvijver.com

© Tekst / Fotografie: Nol van Zoest, Wim ter Wielen / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com

Vindt je dit een leuk sfeerverslag en ben je ook van plan om Forellenvijver Breukink te gaan bezoeken?
Klik dan op de ‘vind ik leuk’ knop hieronder en laat een reactie achter in onderstaand reactieveld
of deel het met je vrienden via de ‘f’ knop hieronder.