Vangstverslag van : Willy Davina

Lokatie : Elim

Datum : 9 mei 2015

Viservaring : zeker 50 jaar

Vistechniek : Tremarella, slepend.

Aassoort : Wasmot en Morio

Dril : ongeveer 3 minuten soms nog sneller

Aantal Personen : ik was helemaal alleen ook op de vijver, later kwam er nog iemand op de andere vijver.

 

Vangstverslag : Het was 9 mei de dag voor Moederdag. Toen ik in Elim aankwam was er geen visser te bekennen. Ik vroeg aan de beheerder of ik mijn visspullen naar de plaats mocht brengen. Hij zei: “begin maar, geen probleem”.

Ik een leuk plaatsje uitgezocht, had daar al een paar forellen zien zwemmen. Het duurde geen 3 minuten en toen had ik al beet; een mooie regenboogforel binnengehaald. Nog een keer proberen maar niets. Toen iets verder terug; Beet, weer een. Op een gegeven moment zag ik een schooltje in het midden van de vijver, gauw mijn dobber op die plaats en achter elkaar beet.

Het leuke was het waaide behoorlijk en de stoelen vlogen overal heen. De beheerder kwam zogenaamd de stoelen terug zetten en met een blik naar mijn viskoffer en hengels, kijken waar ik mee vis. Dat mag, ik hou me gewoon aan de regels. Doordat ik een beetje slordig werd, had ik iedere keer het snoer in de war ( niet afremmen op de molen zodat het snoer zich kan strekken).

Kortom; Ik had een geweldige vismiddag, resultaat 22 mooie regenboogforellen en 2 gekregen zalmforellen.

Helaas kan ik nu niet vissen heb een gebroken voet maar ook dat gaat over en dan ga ik weer op jacht naar mooie forellen en heb hopelijk net zo een fantastische dag als in Elim.

Groeten

Willy Davina

Bekijk hier nog een leuk artikel van Willy Davina:
De vakantie vroeg in de bol en op naar de forelvijvers met camping >>
• 10 vragen over vissen op forel aan Willy Davina uit Oldenzaal >>