Vrijdag 21 aug. gingen wij, Chantal Hermkens, Rob Hens en ik op pad om een verslag te maken voor de rubriek ”DE Vijver van de maand”. Voor september is dit Forellenvisvijvers “de Berenkuil” te Putten.

IMG_4810

Volgens afspraak rijd ik om 10.30 uur het parkeerterrein op. Chantal en Rob zie ik reeds lopen. Rob is al een tijdje aanwezig en had al een wandeling rond de vijvers gemaakt.

We worden hartelijk ontvangen door de fam. Hamstra en krijgen koffie met gebak aangeboden. Chantal begint met het interview voor het sfeerverslag, en ik maak hier foto’s van.

P8214933

Na het nuttigen van een broodje begeven we ons naar vijver 1b aan de zuidkant, ongeveer in het midden. We denken wat profijt te hebben van de schaduw later in de middag.

Het is aardig druk met vissers rond de vijvers op deze zonnige vrijdagmiddag.

IMG_4516

Chantal tuigt haar Shimano shaking trout hengel op met een dobbermontage. Rob maakt zijn Aernos tremarella hengel van Shimano in orde met een glasgewicht. Ik mijn Palladium tremarella hengel van Dam eveneens met een glasgewicht.

Rob geeft uitleg aan Chantal om een wormpje te vormen van forellendeeg in de kleur smoke. Chantal werpt als eerste in, en luttele seconden later is de eerste forel een feit.

P8214942

Inmiddels ben ik ook aan het vissen en na enkele worpen heb ik reactie op de top, lijn geven en weer contact zoeken met de vis, tik tik en ineens loopt de lijn snel weg, rustig aanslaan en mijn eerste forel is binnen.

Rob is ook gestart en vangt de ene naar de andere forel. Een ware lust voor het oog om deze ervaren forelvisser te zien vissen.

IMG_4859

Zo hengelen we samen behoorlijk wat forellen binnen. Het forellendeeg wormpje doet het uitstekend, zeker in het begin is het elke worp wel raak.

Later in de middag worden de forellen wat voorzichtiger en is het moeilijker om ze te haken.

IMG_4847

Aan de rechterkant van ons staat een man met kinderen te vissen, maar hun vangsten zijn minder. Rob geeft enige uitleg en helpt de kinderen die dan ook beginnen met vangen.

IMG_4880

Aan onze linkerkant staat een vader met zijn dochter te vissen, hier help ik het meisje met het vormen van het forellendeeg. Na een tijdje hoor ik haar, “ik heb beet” en ook zij vangt haar eerste forel.

IMG_4885

Met zijn drieën weten we een koelbox zo goed als vol te vissen. Al met al een geweldige middag met mooi warm weer en toch een goede vangst. De Berenkuil heeft het klimaat in de visvijvers uitstekend op peil.

Namens de Vip-vrienden van deforelvisser.com een echte aanrader.

Een impressie van de vangsten:

_Wim_ter_Wielen

Wim ter Wielen
VIP-Vriend van Deforelvisser.com

© Tekst en fotografie: Wim ter Wielen / Chantal Hermkens / Deforelvisser.com

 

Bekijk hier het uitgebreide sfeerverslag van Forellenvisvijvers & Restaurant de Berenkuil:

Forellenvisvijvers de Berenkuil; forelvissen, vliegvissen, commercial fishing en sfeervol restaurant >>

 

_Vijver_van_de_maand_9

 

 

Forellenvisvijvers en Restaurant de Berenkuil
Meer info over Forellenvisvijvers en Restaurant de Berenkuil >>

Berencamperweg 11
3882 SP Putten
Tel.: 033 2452950
Internet: www.berenkuil.com
Email: hendrik@berenkuil.com