Van:
Toon Van Esch

Plaats:
Forellenvijvers de Berenkuil

Datum:
18/02/2012

Forelvis-ervaring:
8 jaar en best wel veel ervaring

Techniek:
de Tremarella techiek

Aas:
een combi van zwarte TriggerX forellendeeg en een wasmotje.

Vangtijd:
5 minuten

Aantal personen:
Ik met mijn vader (met zijn tweeën dus)

Verhaal:
Op een vroege zaterdag ochtend om 4:30uur werden we in het carnavaleskzuide wakker om onze nieuwe Catana Shaking Trouts uit te testen.Na 1:30uur rijden kwamen we om 7:30 uur aan bij forellenvijver De Berenkuil te Putten. We hadden nog even met de eigenaar gepraat en hij zei dat de laatste 2 dagen slecht gevangen werd, gemiddeld 1 forel. Maar we gingen natuurlijk onze nieuwe hengels uit testen!
De vijver was helemaal voor ons tweeën want er was nog helemaal niemand. Na een uur rond de vijver te hebben gelopen hadden we een goede plek gevonden.
Ik gooide het aas op de stek en begon te tremarella vissen, en opeens voelde ik een tik…. toen was het weer stil. Toen weer het aas bewegen en jawel weer een goede aanbeet, ik begeleide de vis hield de lijn licht op spanning wat heel goed gaat met de Shaking Trout, en BAM hangen!!!

En wat een gevoel zit er in de hengel, je voelt precies waar de vis heen wil. En de hengel is ook nog eens een prachtige parabolische hengel. Hij buigt echt door tot in het handvat met een zalm. Uit eindelijk hebben mijn vader en ik 5 zalmen en 2 forellen gevangen.
Het was een gezellige en ook een koude ochtend met goede vangsten.

Met vriendelijke groet,
Toon van Esch

© Tekst / Fotografie: Toon van Esch / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com