Dre_Lenaerts_Richard

Vangstverslag van : Richard van der Haven

Lokatie : Dré Leenaerts Forelvisvijver in Achtmaal

Datum : Zondag 16-08-2015

Viservaring : Het mooie aantal van 39 forellen in krap 5 uurtjes tijd, en 67 totaal op één dag.

Vistechniek : Ik vis meestal met een Ignesti doorvoer dobber met daar achter een vaste pilotkogel. Dan een drieweg wartel en een 17/100 fluorcarbon onderlijn voorzien van een Tubertini haakje nummer 6. Ik maak deze onderlijnen zelf met een haak aanzet apparaat van het merk Shakespeare. Op de onderlijn zit een klein loodje van 0,2 gram. Om de aas aanbieding op bepaalde diepten af te kunnen stellen.

Aassoort : Powerbait in de vorm van een Ducky alla Peter Negerman/Sven Hoofd. Meestal in de kleuren combinatie Smokey/Roze of Zwart/Oranje of Zwart/Geel. Maar ook gebruik ik bigbig wasmotten van mijn leverancier uit België.

Dril : Het totaal van de 39 forellen op de foto heeft mij iets minder dan 5 uur gekost. Ben in totaal ruim 7 uur aan het vissen geweest, echter deze foto is halverwege genomen toen ik de kans kreeg om mijn forellen te verkopen aan wat minder gelukkige vissers rond mij heen. En ja ik verkoop ze, niet om er zelf veel beter van te worden. Maar wel om iets meer dan gemiddeld naar een vijver te kunnen.

Aantal Personen : Jan Baccarne kwam in de middag even een kijkje nemen, maar die ging voor de grotere (zalm)forellen dus ging hij vissen in vijver 1.

 

Vangstverslag : Op Zondag 16-08-2015 was ik weer te vinden op “mijn” thuis vijver in Achtmaal. Ik kom graag bij Dré Leenaarts Forelvisvijver(s) dit omdat ik met mijn auto tot aan de waterkant kan door rijden.

Op die manier hoef je nooit ver te lopen met al je spullen. Ik vis bijna altijd op vijver 2. Daar worden 3 gewone forellen uitgezet en 1 grotere (zalm)forel. Deze grotere is meestal minimaal 1900 gram zwaar. Ik probeer meestal om zo vroeg mogelijk te beginnen met mijn 4 uurtjes blok. In Achtmaal hebben ze geen bloktijden. Je komt er aan en dan gaat je tijd in. De meeste vissers houden zich ook goed aan die 4 uur vistijd. Maar er zijn altijd uitzonderingen die denken dat het niet opvalt als ze “gratis” langer door blijven vissen. Ik kwam deze keer pas rond 12.00 uur aan bij de vijver, bijna alle van de 45 steigertjes waren bezet. Maar omdat het vissen om 8 uur begint zijn er dan altijd al mensen die op het punt van weg gaan staan. Ik kon terecht op steigertje 1. Is niet mijn favoriet om dat je er niet goed uit de voeten kunt met ingooien. Maar ik zag wel dat de forel steeds meer in het hoekje kwam te zitten. Steeds vaker en sneller kwam er een harde aanbeet. En het leek bijna op werken zoveel kon ik er vangen. Ik was omringt door wat Poolse vissers die helaas niet mee profiteerden. Maar ben best behulpzaam (al zeg ik het zelf) en heb ook deze mensen geleerd hoe je eenvoudig een ducky kunt maken. Meestal in een tweekleuren type. En ja hoor…ook voor hen kwam er nu ook forel op de kant. Het mooiste van alles is dat je ook kinderen kunt helpen. Er was een jongeman van schat ik een jaar of 12-14 die nog niets had gevangen en steeds door zijn vader werd getriggerd. De jongen met de huurhengel ff apart genomen en een duck Smokey/Roze geprepareerd voor hem. Zelf ook ff de aas aanbieding wat veranderd. Want een huurhengel heeft meestal dikke draad om het zo robuust mogelijk te houden. De hengel voorzien van een 17/100 onderlijn en een tweetal kleinere knijploodjes. Ik zag waar de forel zwom, haalde het aas er door heen en direct beet. De hengel overgegeven aan de jongen. Die binnen een aantal minuten 2 mooie forellen kon vangen. Dus lekker meer dan zijn vader en oom. Kijk daar doen we het voor.