Vangstverslag forelvissen; Op 28 mei gingen Wim ter Wielen Rudy van Duijnhoven en ik bij de Forelderij in Enschede vissen op forel. Rond 4 uur moest ik gaan om nog op tijd te kunnen zijn voor een afspraak ‘s avonds. Wim en Rudy viste nog een uurtje door. Ik vroeg Wim of hij nog wat bij had gevangen sinds ik weg was. Hier volgt zijn vangstverslag forelvissen met mooie vangsten:

Video Vangstverslag forelvissen Forelderij

Bron YouTube: https://youtu.be/odvcgdVVWOM

Vangstverslag forelvissen

In het laatse uurtje heb ik er inderdaad nog een paar bij gevangen. Totaal heb ik 5 regenboogforellen gevangen, eigenlijk helemaal niet slecht. Hier mijn Vangstverslag forelvissen bij de Forelderij.

Vangstverslag-forelvissen-de-Forelderij-Enschede2

Het materiaal en de techniek

Ik ben begonnen met mijn Dam tremarella hengel zonder dobber, slim glaasje van 3,5 gram, fluor carbon onderlijn van 16/100 mm lengte ca. 1 m. Lepeltje gevormd met de kleuren geel/zwart. Na enkele worpen en slepend binnen halen op een diepte van 0,5  – 1 m dacht ik echt jagen doen ze niet.  De forellen zie je toch regelmatig bovenin zwemmen.

Vangstverslag-forelvissen-de-Forelderij-Enschede3

Dobber montage en slepend vissen

Het aas trek ik langs een in het zicht zwemmende forel en ja hoor deze hapt toe, en de eerste forel is en een heftige dril een feit.  Nadat ik een tijdje geen aanbeten had gehad wisselde ik naar een dobber montage en slepend vissen op een diepte van ca.  1 m.  Op deze manier wordt forel nr 2 gevangen. Johan kwam langs en vroeg hoe gaat het, waarop ik antwoord moeizaam. Probeer het is in vijver 3 zei hij.

Ik daar aan het slepen zonder dobber en naar een paar halen een harde aanbeet forel nr 3 werd na een stevig gevecht geland.

Vangstverslag-forelvissen-de-Forelderij-Enschede4

Powerbait in de kleuren blauw/wit en slepend

Toch maar weer terug naar Rudy in vijver 2. Powerbait in de kleuren blauw/wit en slepend en wat dieper, een voorzichtige aanbeet lijn geven en ja hoor de lijn loopt weg, strak laat zwemmen en aanslaan. Nr 4 wordt binnen gehaald. De tijd dringt en ik begin vast met opruimen terwijl ik passief blijft vissen.. Opeens roept Rudy je hebt beet ik pak snel mijn hengel en daar hangt nr. 5.

Vangstverslag-forelvissen-de-Forelderij-Enschede5

5 Hele mooie stevige regenboogforellen

Al met al geen wilde jagende forellen maar toch 5 hele mooie stevige regenboogforellen weten te vangen. In deze mooie niet al te grote vijvers, in een prachtige natuurlijke omgeving. Een mooi Vangstverslag forelvissen. Ik heb weer genoten bij de Forelderij in Enschede!

Vangstverslag-forelvissen-de-Forelderij-Enschede1

Ga ook eens forelvissen bij de Forelderij

Kom gerust eens forelvissen bij de Forelderij in Enschede en vang net als Wim mooie sterke regenboogforellen en/of zalmforellen. De Forelderij is dagelijks het hele jaar geopend van 08:30 tot 18:00 uur.

In de maanden maart, april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober wordt er in 2 blokken gevist.

• Ochtend blok van 08.30 uur tot 12.30 uur

• Middag blok van 13.00 uur tot 17.00 uur

In de maanden november, december, januari, februari wordt er in 1 blok gevist.

• 10.00 uur tot 16.00 uur

LET OP: Je dient uiterlijk 15 minuten voor aanvang van een blok (morgen, middag of avond) aanwezig te zijn. Kom je later dan bestaat de kans dat je niet meer in dit blok kunt vissen.

Hopelijk tot ziens in Usselo, Enschede!

 

Bekijk hier meer artikelen over de Forelderij:
• Sfeerverslag: Forelderij – Dagje uit – Altijd beet! >>
• Vangstverslag Forelderij, Rudy van Duijnhoven gaat Vliegvissen in Enschede >>

_Wim_ter_Wielen

Groet Wim ter Wielen

De Forelderij
Meer info over De Forelderij >>

Usselerrietweg 50
7546 PE Enschede
Tel.: 0534282439
Internet: www.forelderij.nl
Email: forelderij@st-surplus.nl