Vangstverslag forelvissen bij Forellenvijver Maashof in Boekend, Venlo

_Maashof_forelvissen

Chantal wilde een keer gaan vissen bij de Maashof in Venlo en vroeg aan mij of ik zin had om mee te gaan. Woensdag 5 augustus ben ik afgereisd naar Venlo. Na 1 uur rijden, kwam ik om 7.15 uur aan bij de Maashof in Boekend, Venlo. Chantal was reeds gearriveerd en al bezig met het maken van foto’s van deze schitterende accommodatie. Forellenvisvijver, Hotel, Cafe-Restaurant met grote terrassen, complete arrangementen. Een uitbreiding van het hotel is momenteel in volle gang.

Bekijk hier een impressie het Hotel, Cafe-Restaurant en de grote terrassen:

Forellenvijver Maashof aankomst

Even melden bij de receptie en een keuze maken in welke van de 4 vijvers we gaan vissen. In de voorste vijver 1 worden 1 zalmforel en 2 regenboogforellen per persoon uitgezet. In de 3 andere vijvers worden 5 regenboogforellen per persoon uitgezet. Wij kiezen voor de regenboogforellen en wel in de grootste vijver van de 3 overige vijvers.

Aankomst_Maashof_Venlo

Vissen bij Forellenvijver Maashof

We halen onze hengels uit de auto en begeven ons naar de betreffende vijver. We zoeken een stek aan de overzijde en beginnen met het optuigen van de hengels. Ik begin met een tremarella hengel DAM Paladium hoofdlijn Nanofill, een onderlijn fluoro carbon 0.16 mm lengte ca. 1 meter met een glasgewicht van 3 gram zonder dobber. Op de haak zet ik 2 wasmotten in L-vorm en begin dan met het vissen. Na enige worpen zonder enige reactie verander ik van aas. Powerbait zwart-oranje in de vorm van een lepeltje. Ook hierop geen enkele reactie. Chantal heeft haar Catana Schaking Trout hengels opgetuigd; 1 montage met dobber en 1 zonder dobber met een glasgewicht van 2 gram. Bij haar ook geen enkele reactie zowel op de wasmotten of op powerbait.

Maashof_forelvijver

Wim heeft bij zijn eerste worp gelijk een aanbeet!

Ik verkas naar de overkant in de hoek waar een klein gedeelte van de vijver nog in de schaduw ligt. Bij mijn eerste worp gelijk een aanbeet, maar helaas mis ik deze forel. Opnieuw de haak voorzien van powerbait, hoofdkleur zwart en een klein beetje oranje. Ingooien tot halverwege de vijver en langzaam binnen draaien op ca. 7 m voor de wal en weer een aanbeet. Ik wacht nu minder lang en sla rustig aan, forel nr. 1 is gehaakt en even later ook geland. Na enkele worpen met zwart-oranje weer beet en de tweede forel wordt gevangen.

Chantal vangt ook haar eerste forel in de schaduw hoek

Chantal komt inmiddels naar de schaduwhoek en begint ook met powerbait. Het duurt niet lang of Chantal vangt ook haar eerste forel. Zo vangen we een tijd regelmatig forel in die schaduw hoek van de vijver, tot hier ook de zon komt en het lijkt dat de forellen zich over de vijver verdelen.

Chantal_Wim_Maashof2

Chantal_forel_Maashof

Foto’s van vijvers bij Forellenvijver Maashof in Boekend, Venlo

Een impressie van de vijvers bij Forellenvijver Maashof in Boekend, Venlo:

De 4 medevissers in deze vijver vangen matig tot weinig. Ik ga nu zwerven langs de oevers en vang nog regelmatig een forel. Chantal heeft vandaag wat moeite met het uit elkaar houden van de vistuigen en moet een paar keer nieuwe onderlijnen aanknopen. Maar ook Chantal vangt haar forellen.

Maashof_medevissers

Laatste forel van deze ochtendsessie wordt gevangen

Om een minuut voor 12 uur gooi ik voor de laatste keer in naar het midden van de vijver en begin langzaam met het binnen draaien op ruim 1 meter diepte. Even later enkele korte rukjes op de top, lijn geven en even wachten, contact zoeken met de vis en rustig aanslaan, en de laatste forel van deze ochtendsessie wordt gevangen.

Wim_vangt_regeboogforel

25 Mooie en stevige regenboogforellen gevangen

Samen hebben we 25 mooie en stevige regenboogforellen gevangen. Forellenvijver Maashof het was ons een waar genoegen om hier deze ochtend te mogen zijn. Bedankt en wellicht tot een volgende keer.
Tevreden aanvaard ik de terugreis naar Rhenen.

Foto’s vismorgen bij Forellenvijver Maashof in Boekend, Venlo

Onze vismorgen bij Forellenvijver Maashof in Boekend, Venlo:

Chantal_Wim_Maashof

Nog snel even een Forelfie maken en dan keren we tevreden huiswaards na een mooie visdag!

_Wim_ter_Wielen

Wim ter Wielen
VIP-Vriend van Deforelvisser.com

© Tekst / fotografie: Wim ter Wielen / Chantal Hermkens – Deforelvisser.com

 

Forellenvijvers Maashof

Forellenvijvers Maashof
Meer info over Forellenvijvers Maashof >>

Maashoflaan 1
5927 PV Venlo – Boekend
Tel.: 077 39 69 309
Fax: 077 39 69 310
Website: www.maashof.com
Email: info@maashof.com