Nadat we in de ochtend in de weer zijn geweest om ons sfeerverslag te maken, gaan we na de middag uiteraard een paar uur vissen op deze prachtige vijvers van “Het Blank Water”.

Blank_Water_nol

Samen

Daar al onze andere VIP-vrienden van de forelvisser.com verhinderd zijn, zullen Chantal en ondergetekende samen hun reputatie waar moeten maken. Wij willen graag forellen en zalmen vangen dus heeft Ronnie ons verwezen naar put 1. De laatste tijd is veel gevist op deze vijver en volgens Roland zit er nog veel achtergebleven forel op. We gaan het beleven. Rond 14.00 uur gaan we van start.

1_forellenvijver1_zalmforel

Materiaal

Chantal heeft haar twee Cantana Shaking Trout hengels van Shimano bij zich plus uiteraard haar vlieghengel waar ze de laatste tijd, onder begeleiding van VIP Rudy van Duijnhoven, vaak mee aan de slag is. Ze start met haar Cantana Shaking Trout nummer 1. Hierop zit een molen van Shimano een Aernos 500FA met een 18/00 hoofdlijn. Een dobber van 3 gram + glaslood van 5 gram. Onderlijn 16/00 80 cm lang en haak 12 rood van Gamakatsu.

Catana_shaking_trout_1_2 Chantal_met_catana

Ikzelf heb drie hengels bij me. Twee Lybra Trout Tec’s nummer 1 en 2 van Berkley en een Ignesti Tremor Special nummer 1. Ik begin met de Ignesti. Hier zit een molen van Shimano op Nexave 1000 FA met als hooflijn een 16/00 Gamakatsu UV-cut.

forelhengels_Nol

De hengel is opgetuigd met een Trota Poppa van 2 gram, merk Tubertini en een langwerpig schuifloodje van 2 gram. Dan een drievoudige wartel van Exori en een onderlijn ook 16/00 van 80 cm van Fluor Carbon met als haak een nummer 6 langstelig van het merk Tubertini.

trotta-Poppa-tubertini

Vijver 1

Deze vijver ligt rechts voor het restaurant. Op aanwijzing van Ronnie gaan we beiden rechts in de hoek op de lange kant staan. Hier huist volgens hem momenteel de vis. We gaan beiden van start. Chantal heeft als aas gele Powerbait. Ik probeer het eerst eens met levend aas en wel 2 wasmotten in een L-vorm op de haak gezet. Ik vis met de Tremarella-techniek. Na een kwartiertje is het raak. De eerste forel vergrijpt zich aan dit smakelijk hapje. Even wordt het rustig maar dan wordt de vis uitgezet.

Powerbait_oranje_zwart

Aas van de dag

Inmiddels ben ik over geschakeld naar Powerbait oranje/zwart. Dit is, zo later blijkt het aas van de dag. Mij levert het succes op. Een dikke zalmforel trekt mijn hengel krom tot aan de molen. Maar goed dat de slip juist is afgesteld anders was het zeker verkeerd afgelopen, voor mij althans. Nu, na een dril van enkele minuten glijdt deze mooie zalm netjes in het net. Chantal heeft het zo druk met foto’s maken en andere zaken dat ze bijna niet tot vissen toekomt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er bij haar geen vis aan de kanten komt. Ik mag niet mopperen en vang met regelmaat een forel. Bijna allemaal kort aan de kant tegen het talud aan en met oranje/zwarte Powerbait gevormd als een laarsje.

Powerbait_laarsje

Resultaat

Aan deze vijver zijn nog verschillende andere vissers aanwezig maar door de grootte van deze putten (65 meter lang en 40 meter breed) is dat totaal geen belemmering. Ruimte genoeg voor iedereen.

Blank_Water_iedereen_vangt

Ze vangen allemaal hun visje. Er wordt zelfs al een meerval gevangen. Om half vier houden we het voor gezien daar we beiden vroeg thuis moeten zijn. Het resultaat in deze korte tijd is toch 7 forellen en een zalm. We zijn dik tevreden. Op de andere vijver zijn drie kinderen aan het vissen. Ze hebben tot heden één forel gevangen. Ik vertel hen dat dit moeilijk delen is (één forel met drie man) en geeft ze er twee van ons. Ze zijn erg dankbaar en bedanken ons uitvoerig. Mooi om zulke blije gezichten te zien.

Nol_van_zoest_vangt_forel

De mooie vangsten van Nol van Zoest:

Afscheid

Nadat ik de vis heb schoongemaakt, nemen we afscheid van Ronnie en Karolien. Die twee gaan het hier wel redden. Ze zijn erg behulpzaam en klantvriendelijk. Daarbij is alles tip top in orde. Met in de komende tijd de meerval in het verschiet, gaat het ongetwijfeld een drukke boel worden hier bij Het Blank Water.

 

_Nol_van_Zoest

Nol van Zoest
VIP van deforelvisser.com

© Tekst & fotografie: Nol van Zoest & Chantal Hermkens – Deforelvisser.com

 

Lees hier meer evenementen en verslagen van Het Blank Water:

Forelvijvers “Het Blank Water” meerval en forelvissen in het Brabantse Someren Eind >>
• Start Meerval vissen bij Het Blank Water in Someren Eind >>

Forelvijvers Het Blank Water
Brugstraat 9
5712 AX Someren Eind
Tel.: 06 51 822 131 /  0493 381516
Website: www.hetblankwater.nl
Email: hetblankwater@hotmail.com