Omdat ik op dat moment op een camping verblijf in Ermelo, hebben we afgesproken dat Chantal mij oppikt bij hotel van der Valk In Harderwijk. Het is vrijdag 25 april, en Chantal is al ruim 2 uur onderweg vanuit Ittervoort en arriveert keurig op de afgesproken tijd op de parkeerplaats van het genoemde hotel. De visspullen worden overgeladen en de reis kan vervolgd worden. Het is nu nog een klein uur rijden en tegen elven komen wij aan bij De Woldstek. We worden hartelijk ontvangen door Margriet en Andre, en krijgen koffie en veel lekkers aangeboden.

Chantal interviewt Margriet en Andre van de Woldstek

Chantal interviewt Margriet en Andre over de Vijver van de maand mei. Ik neem ondertussen wat foto’s van deze schitterend gelegen visvijvers in een prachtige omgeving. Lees hier het sfeerverslag [Forellen, karperen en kamperen bij de Woldstek met VIP-behandeling!] >>

Wim interviewt Cock Grootveld over de viskoffer van hem

Ondertussen ontmoeten we ook Cock Grootveld die ik die dag zal interviewen over de viskoffer van hem. Dat was een hele speciale en hilarische Viskoffer van. Lees hier het artikel De Viskoffer van >> en bekijk de video [Wat hebben een sexy rood slipje en kunstgebit met een viskoffer te maken?] >>

4 Grams glazen rammelaar blijkt geheime wapen

Na de Lunch met een heerlijke bal gehakt, overleggen we met Cock en Andre in welke vijver we op dat moment het beste kunnen vissen. We besluiten om te kiezen voor vijver 2. We gaan met zijn drieën aan de zelfde kant van de vijver staan, Cock in het midden geflankeerd door Chantal en mij. Voor we beginnen met het vissen, neem ik Cock Grootveld het eerder genoemde interview af. Hengels worden opgetuigd en we beginnen met het vissen. Al snel vangt Cock als insider zijn eerst forel, hij vist zonder dobber en met een 4 grams glazen rammelaar, wat aardig succesvol is blijkt deze middag.

Genieten van de omgeving en plukken groen

Chantal is vaak meer aan het genieten van de omgeving en het schitterende weer, dan van het vissen op forel en gooit dus ook meteen in een pluk groen dat midden op de vijver ligt. Ja, zegt Cock meteen: “Dat kun je vanuit de positie waar jij staat, ook moeilijk zien liggen, door het zonlicht dat op het water schijnt”. Ik dacht: “Dat moet mij weer gebeuren”, maar voel me meteen wat beter na de opmerking van Cock. Het lag dus toch niet aan mij, haha. Cock wist natuurlijk precies waar hij het beste kon gaan staan, als vaste bezoeker van de Woldstek en haakte met zijn geheime wapen de ene na de andere forel.

Inzet van goudforellen

Inmiddels heeft Andre op een centrale plaats de Forellen uitgezet en daar zitten ook enkele goudforellen tussen. Er komen nog twee vissers bij, eigenlijk drie maar die derde ligt heerlijk te slapen in de kinderwagen en heeft van de hele wereld volgens mij weinig weet.

De wasmotjes in L-vorm blijken succesvol

Ik krijg weinig of eigenlijk helemaal geen beet en ik verhuis naar de overzijde van de vijver. Hier heb ik meer succes en vang regelmatig mijn forellen. Ik vis afwisselend met powerbait en/of wasmotten met de tremarella techniek en een dobber van 3 gram. De meeste aanbeten krijg ik op de wasmotten, aan de haak gezet in L-vorm en op een diepte van ca. 80 cm.

De aanbeten vlak op de kant

Chantal heeft inmiddels, na het verkennen van het groen in en rond de vijver [LOL], haar strategie gewijzigd en is meer in de hoek gaan vissen en vangt ook regelmatig een forel met powerbait of met een morio. De aanbeten die ze krijgt zijn meestel vlak op de kant en dat is ook de ervaring van Cock. Ze vist met de Catana Shaking Trout Hengel, slepend en met een dobber. De Goud Forellen hadden geen enkele trek in ons aas, zelfs niet als we dit voor hun neus hielden, en bleven dus lekker rondjes zwemmen in de vijver.

Zalmforel gevangen op karpervijver

Bij de Woldstek kun je ook karperen op de nieuwe karpervijver. Een mooie vijver met een karper bestand van 2400 kilo, ± 1500 karpers. Het is een catch & release vijver. Net toen Chantal het babietje in de kinderwagen aan het bewonderen was aan vijver 2, hoorde ze een hoop gespetter op de karpervijver ernaast. Meteen maar even gaan kijken dus. Daar had Bertil ten Heuvel een kromme hengel. Wat zou het zijn? Een spiegelkarper of een schub karper? Na een mooie dril schepte Bertil de karper … nee, dat is geen karper, het was een grote zalmforel! Ook voor hem een totale verrassing. Gehaakt op maïs in een karpervijver. Dat was een aangename verrassing. De kleine in de kinderwagen keek met grote ogen, naar wat papa gevangen had. Hij wordt later vast ook een groot visser, want jong geleerd is oud gedaan. Heerlijk die blik in z’n oogjes …

Vreemde dril: een baarsje

Op het einde van de middag heeft Wim ook nog een vreemde dril. Dat is geen forel, maar een baarsje, gevangen met een meelworm. Ook die vang je wel eens op een forellenvijver. Wel leuk voor op de foto.

Resultaat van deze vissessie is:

Cock – 12 regenboog forellen
Chantal – 6 regenboogforellen
Wim – 10 regenboogforellen.

Met een tevreden gevoel trekken wij huiswaarts

Tegen een uur of 4 nemen de vangsten af en om half 5 pakken we onze spullen in. We drinken gezamenlijk nog wat op het terras en evalueren onze middag. We bedanken de eigenaren Margriet en Andre voor hun gastvrijheid en maken aanstalten om te vertrekken.

Gezellige dag bij de Woldstek

Ik heb een leuke en gezellige dag gehad en ik denk dat mijn medevissers dit ook ervaren hebben. Tevreden keren we huiswaarts. Chantal dumpt mij weer mij Hotel van der Valk in Harderwijk waar mijn camping buurman reeds staat te wachten om mij mee te nemen naar onze camping.

Bekijk hier een fotoimpressie van de dag d.w.v. een fotogalerij (34 foto’s):

Wim ter Wielen & Chantal Hermkens

Lees hier een uitgebreid sfeerverslag van de Vijver van de maand Mei:
Forellen, karperen en kamperen bij de Woldstek met VIP-behandeling! >>

Lees hier het hele interview met Cock Grootveld (het serieuze deel!):
De Viskoffer van Cock Grootveld woonachtig in Rozenburg >>

Wat hebben sexy rode slipjes en kunstgebitten met een viskoffer te maken?:
Hilarisch; wat zat er nog meer in de Viskoffer van Cock Grootveld >>

© Tekst / Fotografie: Wim ter Wielen / Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com

Vindt je dit een leuk vangstverslag? Klik dan op de ‘vind ik leuk’ knop hieronder
of deel het met je vrienden via de ‘f’ knop hieronder.