_vangstverslag_zederik

Aangezien we al redelijk vroeg in Meerkerk zijn, hebben we vóór de middag ons sfeerverslag rond en gaan we om 12.30 uur naar de vijvers om daar te proberen een visje te vangen.

Vijver 2.

Het wordt vijver 2. Vijver 1 is namelijk de hele middag verhuurd met daaraan verbonden een BBQ voor de vissers en hun gasten.

Zederik_vijver1

In de ochtend hebben we al gezien dat er best wat vis actief is. Ze komen regelmatig aan de oppervlakte draaien en dat is een goed teken. Dré is reeds bezig als Wim, Chantal en ik arriveren, echter nog zonder resultaat. Hij is rechts achterin gaan staan. Ik blijf ook aan deze kant maar wat meer in het midden. Wim en Chantal gaan naar de linkerkant. Wim helemaal voorin en Chantal in het midden recht tegenover mij. Rond half een gaan we van start.

1_Zederik_Vijver2

Materiaal.

Chantal heeft haar twee Shaking Trouts van Shimano nummer 1 en 2 opgetuigd. Wim zijn Dam Palladium Tremarella. Ikzelf breng mijn Lybra Trout Tec nummer 1 van Berkley en mijn Tremor Special nummer 1 van Ignesti in stelling. Op mijn Lybra zit een molen van Shimano uit de 2500 serie. De hooflijn is 18/00. Hierop twee gele pilotbolletjes tussen gummi stoppertjes. Deze kunnen een loodgewicht van 1.5 gram dragen. Drievoudige wartel als verbinding tussen hoofd- en onderlijn. De onderlijn is van 16/00 nylon, zo’n 80 cm lang met een haak 6 met lange steel. Het is allemaal super licht. Op mijn Tremor Special zit een molen van Shimano uit de 1000 serie. De hoofdlijn is ook 18/00. Hier echter een Trota Poppa dobber van 2 gram voor de tremarella techniek met een schuifloodje van 2 gram. Een drievoudige wartel als verbinding en een onderlijn van 16/00, lengte 20 cm. Haak 6 langstelig.

2_Zederik_viskoffer_nol

Alleen levend aas.

Wim heeft na enkele inworpen met de tremarella techniek succes. Een bijzonder mooie, zware zalm heeft de verleiding van 2 wasmotten, geplaatst in L-vorm niet kunnen weerstaan. Ikzelf ben na een kwartier ook spekkoper met een zalm, eveneens gevangen aan 2 wasmotten. Beiden hebben wij deze weten te verschalken in de hoek waar het water binnenstroomt van vijver 1. Blijkbaar zit daar wat meer zuurstof en vertoeven de forellen daar graag.

3_Zederik_wim_vangt_forel3_Zederik_wim_zalmforel

Het is voor ons even wennen dat hier niet met Power Bait mag worden gevist. Wij zijn zo gewend en verknocht aan dit goedje dat het soms wel eens moeilijk is om anders te denken. Echter vis ik vaak met leven aas zoals wasmotten en morio’s maar toch ….. het is omschakelen. Je denkt steeds dat de Power Bait het beter zal doen maar het is hier nu eenmaal verboden, dus gebruiken wij het ook niet. Dat het overigens meer gevoelsmatig is, bewijst het team van Zederik in 2010 op het NK-forelvissen. Ze viste alleen maar met levend aas en werden gewoon Nederlands Kampioen.

4_Zederik_levend_aas

Vijver 2 is qua grootte hetzelfde als vijver 1. Een langwerpige put met rondom begroeiing en een diepte van rond de 2 meter. Het water is nog lekker koel dus de vis gedijt goed. Toch moet er hard worden gewerkt voor een visje. Om 13.30 uur wordt er vis uitgezet dus staan we op scherp. Ik pak gelijk een forel maar dit is, zo zou later blijken, mijn laatste wapenfeit althans wat vangen van forel betreft. Dré vangt zijn eerste en Chantal is weer druk met allerlei zaken, behalve met vis vangen.

Chantal_bij_Zederik

Er komen nog twee klanten, een vader met zijn dochter aan de vijver en er wordt weer vis uitgezet. Niet ongunstig voor ons. Wim vangt nog een forel. Dré is inmiddels verhuisd naar het hoekje bij Wim en komt op stoom. Hij pakt regelmatig een forel en ook nog een mooie zalm.

5_Zederik_dre_vangt_forel5_Zederik_dre_met_forel5_Zederik_wim_met_forel

Bekijk hier nog meer foto in de fotogalerij:

Steur … dus spektakel.

Ikzelf wissel regelmatig van hengel en aas maar heb geen succes. Rond 14.30 uur drink ik een cola en leg mijn hengel in de steun. En jawel bij mijn tweede slok schuift mijn dobber tergend langzaam weg. Net op tijd tik ik aan en een zware druk op de hengel geeft aan dat dit een flinke jonge is. Al snel heb ik door dat dit geen zalm is. Het gaat allemaal te traag en er is geen houden aan. Het lijkt wel een stoomwals. Mijn slip en hengel (de Tremor Special van Ignesti nummer 1 !!!) worden maximaal op de proef gesteld. Toch heb ik redelijk controle. Ik waarschuw mijn medevissers als deze vis te kort bij hun tuig in de buurt komt. Na zo’n 7/8 minuten loopt de vis weer richting dobber van de jonge dame. Ik roep nog maar te laat. Ze haakt mijn lijn en blijft in paniek binnen draaien. Dan gaat het mis en lost de vis. Jammer, volgens de vader en het meisje is het waarschijnlijk een steur waar ik mee in gevecht ben geweest.

6_Zederik_steurvissen16_Zederik_steurvissen2

Driemaal is scheepsrecht.

Een half uur later staat plotseling het meisje met een kromme hengel. Dit kan wel eens dezelfde vis zijn. Ook zij beleeft enkele spannende minuten maar de vis wint weer. De teleurstelling druipt van haar gezicht. Ja, met dit materiaal een steur binnen draaien, valt niet mee. De forel en zalm hebben er geen zin meer in en wat we ook doen het levert weinig op. We blijven echter stug doorvissen en plotseling uit het niets vangt Wim weer een dikke zalm. Ik heb schuif mijn dobber “over-diep” zodat mijn 2 wasmotten strak aan de grond ligt. Ik vis nu passief en wacht af. Terwijl ik even afgeleid ben, roept de jonge dame: “je hengel, je hengel”. Deze staat strak in de steun en de top buigt diep door. Snel er bij en de zaak onder controle brengen en het is weer de stoomwals die zijn best doet te ontsnappen. Driemaal is echter scheepsrecht en nu lukt het wel. Na een gevecht van zo’n 15 minuten schept de jonge dame met haar schepnet (het mijne is te klein) een mooie steur van één meter. We nemen snel wat foto’s en dan gaat dit monster weer terug de vijver in. Mooie sport aan zo’n lichte hengel en molen.

6_Zederik_steurvissen3 6_Zederik_steurvissen4

Zo’n steur aan de haak is kicken, bekijk het in de fotogalerij:

Voldaan gevoel.

Om 16.00 uur houden we het voor gezien. Chantal is al vroeger weg. Het uiteindelijke resultaat valt niet tegen. In totaal hebben we 4 zalmen en 6 forellen gevangen plus de steur als bonus. De vis is kern gezond en goed aan de maat. Een mooie vismiddag hier aan de Visvijvers van Zederik. We nemen afscheid van Bert en Rosita en rijden met een goed gevoel weer richting het Zuiden.

6_Zederik_steurvissen5

 

Bekijk hier meer leuke artikelen over Forellen Visvijvers Zederik:

Sfeerverslag: Forellen Visvijvers Zederik, Meerkerk met keurmerk erkend streekproduct voor vis >>
• NACHTVISSEN op 25 juli bij Forellen Visvijvers Zederik >>

 

_Nol_van_Zoest

NOL van ZOEST

VIP van deforelvisser.com

© Tekst & fotografie: Nol van Zoest, Wim ter Wielen & Chantal Hermkens – Deforelvisser.com

Forellen Visvijvers Zederik
Meer info over Forellen Visvijvers Zederik >>

Broekseweg 28
4231 VE Meerkerk
Tel.: 0183351625
Internet: www.forelvisvijverszederik.nl
Email: info@forelvisvijverszederik.nl