Vangstverslag Forelderij, Vliegvissen in Enschede; De tot vier meter diepe vijvers zijn mooi helder, door het donkere weer zijn de forellen echter alleen met een lichtgekleurde, goed polariserende zonnebril nog te ontdekken. Er is weinig oppervlakte-activiteit, slechts af en toe doorbreekt een forel het wateroppervlak om een insect te pakken. Als het een tijdje rustig is komen ook de grote graskarpers naar boven om wat van het gras te pakken dat door maai-activiteiten van enkele medewerkers van de Forelderij het water in geblazen is.

Vangstverslag Forelderij, Vliegvissen in Enschede

Vangstverslag Forelderij; Sterke vis in prima conditie

In een hoek van het water zie ik wat forellen kruisen, ik probeer eerst een kleine droge vlieg (Hertenhaarsedge op haak 14) maar daar komt geen reactie op. Op een bruine goudkopnimf krijg ik wel twee zeer korte aanbeten, maar ik weet de vissen niet te haken.

Lichtere nimf, een groene muggenlarve met een eveneens groene messing kop

lichtere nimf, een groene muggenlarve met een eveneens groene messing kop

Een lichtere nimf, een groene muggenlarve met een eveneens groene messing kop, levert de eerste goede aanbeet op. Ik zie hoe de forel de nimf pakt, op het moment dat de forel de nimf naar binnen gezogen heeft zet ik de haak. De forel heeft een mooi formaat en laat zich niet zo maar richting landingsnet dirigeren. Het puntje 14/00 houdt het gelukkig en na enkele runs die met een diep doorgebogen vliegenhengel voor de lijnklasse #5 gepareerd worden, weet ik de vis toch te landen. Een sterke vis in een prima conditie, een mooie vangst die na het roken ook prima zal smaken…

Vangstverslag-Forelderij-Sterke-vis-prima-conditie7

Vangstverslag Forelderij; experimenteren

Het experimenteren met verschillende vliegenlijnen en kunstvliegen gaat verder, wanneer ik twee ondiep te vissen muggenpoppen inclusief beetverklikker in de buurt van een schooltje graskarpers plaats, vertrekt de beetverklikker onverwacht snel onder water. Ik zet de haak en de grote vis laat me vervolgens letterlijk alle hoeken van de vijver zien. Na tien minuten van geven en nemen schiet de vis helaas onverwacht toch nog los, jammer maar helaas. Door de constante druk die ik met de vliegenhengel uitgeoefend heb, voelt de rechter pols pijnlijk aan. Voor deze visserij heb je beslist fitness en krachttraining nodig…

Vangstverslag-Forelderij-Sterke-vis-prima-conditie11

Een tien voeter voor de lijnklasse #7

Ik werp nog gericht diverse, redelijk zichtbare forellen aan, maar ze reageren verschrikt en weigeren het gebodene te grijpen. Met een zwaardere uitrusting, een tien voeter voor de lijnklasse #7, vis ik ook met een zinkende vliegenlijn en diverse streamertjes. Een witte Booby levert wel een duidelijk voelbare aanbeet op, maar helaas weet ik de vis niet te haken. Afwisselend vis ik met allerlei streamertjes en met vrijwel statisch geviste muggenpoppen loodrecht onder een beetverklikker (bung-methode), maar beide worden onaangeroerd gelaten door de aanwezige forellenpopulatie. Tegen vijf uur pak ik in, het is voor mij nog ruim anderhalf uur rijden door de avondspits.

Vangstverslag Forelderij, Vliegvissen in Enschede fotogalerij:

Rudy van Duijnhoven

Bekijk hier meer artikelen over de Forelderij:
• Sfeerverslag: Forelderij – Dagje uit – Altijd beet! >>
• Vangstverslag forelvissen de Forelderij Enschede >>

Forelderij - Dagje uit - Altijd beet!

 

De Forelderij
Meer info over De Forelderij >>

Usselerrietweg 50
7546 PE Enschede
Tel.: 0534282439
Internet: www.forelderij.nl
Email: forelderij@st-surplus.nl