_Vangstverslag_Gouden_Vis

Op dinsdag 29 september in het kader van “de vijver van de maand” naar Biest-Houtakker afgereisd en na de middag aan de slag om een paar dikke forellen te vangen.

Actief vissen.

Dré en ik zijn deze dinsdag 29 september 2015 al ruimschoots op tijd in Biest-Houtakker. De bezetting is deze voormiddag goed en zoals gewoonlijk maken we een rondje langs de vijvers. We informeren hier en daar en maken een praatje met de aanwezige vissers. Er wordt redelijk gevangen maar, “je moet er wel voor vissen” is het veel gehoorde antwoord. Nou is dat natuurlijk niet erg want daar gaat het uiteindelijk toch om … lekker actief bezig zijn.

Vangstverslag1 Vangstverslag2

Echter qua vangsten is het niet helemaal eerlijk verdeeld. Enkele vissers gaan met 8 tot 10 forellen en zalmen naar huis, anderen met 1 of 2. En dat ligt niet aan de vissers maar meer aan het feit waar de vis zich op dit moment ophoudt in de vijvers. Op vijver 1 bijvoorbeeld is het, gezien vanaf het paviljoen, vooral aan de linkerkant te doen. Diegene die rechts staan moeten ver gooien om toch nog bij de vis te komen.

Vangstverslag3 Vangstverslag4

Ideaal visweer.

Na deze constatering zien we dat Chantal en Wim inmiddels ook zijn gearriveerd. Deze zitten al lekker op het terras in het zonnetje. Wat het weer betreft, hebben we geen klagen. Het is een prachtige onbewolkt lucht met alleen maar zonneschijn. De temperatuur is nu al 17/18 graden dus dat belooft nog wat voor de namiddag. Wind is er nauwelijks. Ideaal visweer zo lijkt.

Vangstverslag5 Vangstverslag6

Fantastisch uithangbord.

Wij voegen ons bij Chantal en Wim op het terras dat boven het water is gesitueerd. Het biedt een prachtig uitzicht over de vijvers. Er wordt veel gebruik van gemaakt, niet alleen door vissers maar ook door fietsers, wandelaars en andere voorbijgangers. Ook de horecagelegenheid ziet er gelikt uit en samen met het terras is het een fantastisch uithangbord voor deze forelvijver. Zeker de moeite waard om eens te bezoeken.

Vangstverslag7

Smakelijk eten.

Inmiddels is Besim Dautovic bij ons aangeschoven en we vragen hem de oren van het hoofd over het wel en wee van zijn visvijvers (zie Vijver van de Maand Oktober) Wim heeft tussen door nog een interview met een zekere Piet voor “De koffer van …… “. Het is 12.00 uur geworden en Besim zorgt hoogstpersoonlijk voor een geweldige lunch uit eigen keuken met invloeden van de Balkan. Ook dat kunnen we iedereen aanbevelen.

Vangstverslag8

Aan de slag.

Na dit alles wordt het tijd dat wij onze kunsten gaan vertonen op de visvijvers. Besim adviseert ons om op vijver 1 te vissen. Dré en Wim zijn aan de linkerkant gaan staan. Chantal en ik aan de rechterkant. Verder zijn er aan de linkerkant nog 3 visser meer. Rechts hebben wij het rijk alleen. Chantal brengt haar Shaking Trout nummer 1 en 2 in stelling, ikzelf ook mijn Shaking Trout 1 en de Ignesti Tremor Special nummer 2. De Shaking Trout is opgetuigd met een half zinkende bombetta van 8 gram en een onderlijn van 150 cm. Haak 6 rood, langstelig van Tubertini. Op de Ingesti een Trota Poppa 3 gram met een schuifloodje. Dan een drieweg wartel met daaraan een onderlijn van 80 cm. Haak 6 blauw van Gamakatsu. Ik start met mijn Tremor Special. Als aas Power Bait geel met op de haakpunt een wasmot. Ik hanteer de Temarella-techniek. Dit sorteert al snel in een paar aanbeten maar geen hangers. De vis is behoorlijk schuw zo blijkt. Ze toucheren het aas even en gaan er dan als gek vandoor. Waarom is onduidelijk.

IMG_5021 IMG_5126Juiste techniek.

Rond 13.30 uur wordt de vis uitgezet en ik verwacht dat het nu wel beter zal gaan. Het tegendeel is echter waar. Inmiddels zijn we een uur verder en heb ik geen aanbeet meer gehad. Chantal heeft haar eerste forel binnen. Aan de overkant is het voor Wim ook “zeuren”. Hij zit vlak bij het terras en er zwemt best wel wat vis rond maar ze hebben geen zin in zijn smakelijk hapje. In eerste instantie zijn dat 2 dikke wasmotten en later Power Bait met een wasmot maar beiden leveren hem op dat moment geen vis op. Dré is in betere doen daar in de linker achterkant van de vijver. Vooral tegen het kantje vangt hij al rap een mooie dikke zalm en een paar forellen. Ik ga even bij hem kijken om te zien wat zijn techniek is. Hij vist met de dobber rijkelijk hoog. Gooit ver in, laat als even liggen en trekt dan het geheel een paar meter naar zich toe. Dit ritueel blijft hij herhalen tot aan de kant. Het aas is overigens net als bij ons Power Bait afwisselend geel, groen of wit met op de haakpunt een wasmot. Dit blijkt de juiste techniek en aas te zijn deze namiddag.

Chantal_Gouden_Vis2

Toch succes …

Als ik weer naar mijn stekkie loop, zie ik dat er nieuwe vis wordt aangeleverd. We gaan een kijkje nemen. De forel en zalm komt uit Duitsland van de firma Möhnen. Ze zijn van uitstekende kwaliteit. Besim heeft ons vanmorgen al verteld dat hij daar geen concessies aan doet en dat moeten we beamen. Mooie sterke dikke vis. De forel rond de 500 gram, de zalmen ruim boven de kilo of zelfs meer. We hebben het zelf met eigen ogen mogen aanschouwen. Na het zien van al dat spektakel moet ik toch zo’n jonge vangen. Chantal heeft inmiddels haar 2e forel binnen. Wim is ook van de hatelijke nul af. Nu ikzelf nog en jawel na een paar worpen langs de kopse kant en de techniek van Dré een spetterende aanbeet. De dobber schiet als een haas door het water. Even laten gaan, dan aantikken én hangen ………. Een dikke zalm van ruim anderhalve kilo is na enkele spannende minuten mijn deel. Zo, daar kan ik mee thuis komen.

IMG_5050IMG_5026

Resultaat.

Het totale resultaat is 2 zalmen en 7 forellen. Dré is duidelijk de “camp” deze middag met 1 zalm en 4 forellen. Ten opzichte van onze collega vissers hebben wij het niet slecht gedaan. Achteraf blijkt dat de ochtend sessie beter is geweest dan deze namiddag. Toch zijn we uiterst tevreden. We hebben alle drie gevangen, het weer is fantastisch, de vis is super en de gastvrijheid is overweldigend én we hebben enkele uren relaxt gevist. Wat kunnen we ons nog meer wensen.

Een impressie van onze vismiddag bij De Gouden Vis:

Tot slot.

Wij kunnen forelvijver De Gouden Vis van harte aanbevelen. Sinds Besim hier de scepter zwaait is er veel veranderd. De klant is hier echt koning. Alles verloopt in een gemoedelijke sfeer en het gehele complex is weer tiptop in orde. Zowel voor visser als niet-visser, “een plek waar je met je vrienden wilt zijn”.

_Nol_van_Zoest

NOL van Zoest

VIP van deforelvisser.com

De Gouden Vis
Forelvisvijver De Gouden Vis

Veldbraken 3
5084 HS Biest-Houtakker
Tel: 013 505 34 14
Website: www.degoudenvis.nl
Email: degoudenvis@outlook.com

 

Meer artikelen over de Gouden Vis:

• De Gouden Vis, forelvisvijvers in het hart van Brabant met een Joegoslavisch tintje >>
• De vistas / viskoffer van: Piet uit Tilburg >>

_Vijver_van_de_maand_10

© Tekst en fotografie: Wim ter Wielen, Nol van Zoest en Chantal Hermkens