Eind oktober een dagje bij “Forellenvisvijvers & Paviljoen De Forel” in Bergharen geweest. In de ochtend Mark bevraagd over het wel en wee van de vijvers. Na de middag gevist op vijver 1 én …….. met resultaat.

Vangen bij De Forel in Bergharen Vangstverslag

Thuiswedstrijd voor Nol en Dré

Rond 10.00 uur zijn Dré en ik reeds bij De Forel in Bergharen. Voor ons is het min of meer een thuiswedstrijd daar we regelmatig hier ons hengeltje uitwerpen. Vanuit Lith is het maar een klein half uurtje rijden om er te komen. Dus vandaar.

Onder het genot van een kop koffie babbelen we eerst wat met Mark. Daarna lopen we, zoals gewoonlijk, een rondje vijvers en informeren hoe het de aanwezig vissers vergaat. Het is redelijk druk en de vangsten zijn niet slecht. Ik spreek even met Frans, een lokale visser die bijna iedere dag hier aanwezig is. Hij adviseert ons om straks op vijver 1 te gaan vissen. “Succes verzekert”, aldus zijn commentaar.

IMG_5613

Mark Dereij vertelt over zijn vijvers

Inmiddels zijn Wim en Chantal ook gearriveerd en hebben we een langdurig gesprek met Mark Dereij over zijn vijvers en het totale forelgebeuren in Nederland. Ook het materiaal komt aan bod. Mark heeft een hoge pet op van het merk Colmic (Italiaans product) Hij is verdeler van deze hengels en biedt mij aan om één van deze hengel te proberen. Deze kans grijp ik uiteraard met beide handen aan. Zo kan het dan ook gebeuren dat mijn eigen hengels in het foedraal blijven en ik de gehele sessie vis met de beschikbaar gestelde Colmic hengel.

IMG_5869 IMG_5874

Op vijver 3 een paar zalmen verschalken

Dré gaat op vijver 3 vissen om daar te proberen een paar zalmen te verschalken. De hengels waar hij mee vist zijn een Lybra Trout Tec nummer 2 van Berkley en een Tremor Special nummer 5 van Ignesti. Het eerste uur wil het niet vlotten maar nadat de vis is uitgezet, weet hij drie fraaie zalmen te vangen. En naar zijn zeggen: “die twee gemiste, had ik ook moeten hebben”. Een prima middag dus voor hem.

IMG_5906

Materiaal voor het vissen op forel

Rond half twee gaan Chantal, Wim en ondergetekende het proberen op vijver 1. Ik blijf aan de zijde van de horecagelegenheid. Chantal en Wim gaan naar de overkant. Wim tuigt zijn DAM Palladium nummer 1 op. Chantal haar Shaking Trout nummer 1 en 2 van Shimano. Zoals gememoreerd tuig ik de Colmic hengel op. Het is een Real Trout XT3 Extreme 00. Hij heeft 13 ogen en is 4.10 meter lang. De afwerking ziet er perfect uit. De molen die er op zit is een Twin Power mgs 1000 van Shimano. Ook niet verkeerd. Het geheel ligt lekker in balans en voelt fijn aan in de hand. Ik monteer een Trota Poppa van 2 gram met een schuifloodje van hetzelfde gewicht. Dan een stoppertje en een drievoudige wartel van Exori met daaraan een onderlijn 18/00 UV-cut van Gamakatsu. Als haak een nummer 6, langstelig kleur rood van Tubertini. Ik maak een paar oefenworpen en al snel blijkt dat de actie prima is ondanks het lichte materiaal. Vanwege de lengte heb je wel wat ruimte achter je nodig om in te gooien.

IMG_6159

Vissen én vangen

Dan aan de slag. Wat het aas betreft, begin ik met Power Bait in de keuren oranje/zwart in de vorm gekneed van een laarsje. Het is gelijk raak en binnen een half uur heb ik al 4 forellen aan de kant. Het is vooral tegen het kantje te doen dus ik pas mijn tactiek daar op aan. Normaal gooi je zo ver mogelijk in en draai je langzaam binnen. Nu gooi ik maar zo’n vijf meter uit de kant in en trek dan voorzichtig het geheel naar de kant. Telkens een korte trek en dan weer even loslaten. Tegen 14.00 uur wordt er vis uitgezet en dan gaat het helemaal los. Een plezierig gekkenhuis waar iedereen zijn voordeel mee doet en de nodige forellen binnenhaalt.

IMG_6130

Herfstvakantie en alleen maar vrolijke gezichten

Aan de andere kant bij Chantal en Wim is het al niet anders en ik zie alleen maar vrolijke gezichten. De camera’s maken overuren van acties en het vangen van forel. Daar het herfstvakantie is, zijn er ook verschillende vaders met hun kroost of opa’s met hun kleinkinderen. Dit zijn vaak niet de meest geroutineerde vissers en het is mooi te zien dat Mark iedereen helpt een visje te vangen. En met succes. Geweldig om die blije gezichten van deze toekomstige forellenvissertjes te zien.

IMG_6116IMG_5659 IMG_5630

Super vangsten op Power Bait met een wasmotje

Na een uurtje wordt het wat minder met de vangsten en plaats ik voor de Power Bait een wasmotje. Dit levert voor mij toch nog een paar fraaie forellen op. Ze zijn nu een stuk voorzichtiger met het nemen van het aas en happen ze toe dan moet je ze lang doorlaten bijten. Wim die naast me staat, verwoordt het zo: “ze eten vandaag met mes en vork”. Vaak ben je toch nog te snel met aanslaan en dat sorteert in redelijk wat missers. Daar worden wij dan weer niet vrolijk van maar dat behoort nu eenmaal bij het spel der forelvissen. Rond half vier is de beet er helemaal uit en besluiten we te stoppen. Het resultaat mag er zijn. Naast de 3 zalmen van Dré hebben Chantal, Wim en ik 25 forellen bij elkaar gevist en dat in 2 uurtjes tijd. Super ……….

IMG_5615 IMG_5617 PA285139

Impressie van onze vismiddag:

De Forel in Bergharen bezoekje waard

Ik geef de hengel weer terug aan Mark en moet constateren dat deze Colmic hengel een aanwinst kan zijn voor iedere forelvisser. Prima materiaal waar je fijne sport aan kunt beleven. Wij kunnen terug kijken op een mooie dag hier aan de vijvers van De Forel in Bergharen. Mooie sport, prima vis en goede verzorging. Een aanrader voor visser en niet-visser deze Forelvisvijvers & paviljoen eens te bezoeken. Het is zeker de moeite waard. Dus beste mensen ………. op naar Bergharen.

IMG_6110

_Nol_van_Zoest

NOL van Zoest
VIP van deforelvisser.com

Forellenvisvijvers Speeltuin “De Forel”
Meer info over Forellenvisvijvers Speeltuin “De Forel” >>

Dorpstraat 39
6617 AB Bergharen
Tel.: 0487 532806
Internet: www.deforel.nl
Email: info@deforel.nl

 

De Forel in Bergharen; Met passie voor het forelvissen voor jong & oud >>
_Vijver_van_de_maand_11
© Tekst en Fotografie: Rudy van Duijnhoven, Wim ter Wielen, Nol van Zoest en Chantal Hermkens