Vanaf gisterenmiddag 7 juli wordt er, in verband met het warme weer, uitsluitend Striped Bass uitgezet worden op vijver 1 en 3. Wij noemen deze vis in het Nederlands; Gestreepte baars.

Smallert_bass_vissen

De Gestreepte baars die wordt uitgezet varieert van 20 cm tot 45 cm.

Wij hebben hem geproefd en hij smaakte heerlijk!

Deze Amerikaanse baars is bestand tegen warm weer waardoor hij goed vangbaar is. Een goed alternatief voor de forel en zalmforel die momenteel veel moeite met hoge temperaturen hebben.

De tarieven en uitzet blijven gelijk.

Voor deze vis mag je ook ander aas gebruiken namelijk; softbaits (kunstaas) en stukjes (gerookte) vis. Deze zullen ook verkrijgbaar zijn aan de voorbalie. Uiteraard mag het gebruikelijke levend aas als meelwormen, pieren, maden en wasmotlarven ook gebruikt worden.

Kunstaas met meerdere haken en blinkers zijn verboden te gebruiken.

Waar je de vis kunt vinden in de vijver en hoe hij zich gedraagt, zullen we nog af moeten wachten. Je kunt er in ieder geval wel met een gewone forelhengel op vissen. Ik hou het voor jullie in de gaten en laat het jullie weten als ik meer weet over deze baars.

 

Mocht jij meer info hebben over deze Gestreepte baars en hoe hij zich gedraagt in het water, dan hoor ik het graag. Stuur dan een emil naar: info@deforelvisser.nl

Vangstverslagen met een foto van de Gestreepte baars zijn altijd welkom via het vangstformulier >>

’t Smallert zet zetten dit jaar geen meerval uit.

 

Visactiviteiten 2015 bij Gezinspark ’t Smallert:

Bekijk hier de Agenda met alle visactiviteiten 2015 bij Gezinspark ’t Smallert >>

 


Gezinspark ‘t Smallert
Smallertsweg 8
8166 KD Emst
Tel.: 0578-661621
Internet: www.smallert.nl
Email: info@smallert.nl