[wpvoting]

BTBC – Best Trout Bait Competition 2013
Een strijd om de mooiste en beste forelvis-aaspresentaties op het gebied van vissen op forel en zalmforel.
Doe je ook mee aan de Best Trout Bait Competition?

Dan maak je kans op een schitterend forelvispakket t.w.v. 250,- !!!

BTBC Deelname van Lambertus van der Maazen † uit Uden:
Lokatie: Forellenvijvers de Schutskooi in Oijen

De volgende kandidaat voor de Best Trout Bait Competition bij Forellenvijvers de Schutskooi in Oijen is Lambertus van der Maazen † uit Uden.

Bron: http://youtu.be/RQ9Dc5XBLnw

Lambertus is bijna 86 jaar en heeft de helft er dus al opzitten. Dat is een cru grapje, want Lambertus vertelt dat het Einde in zicht is. Lambertus blijkt ongeneeslijk ziek te zijn en heeft dus waarschijnlijk niet zo lang meer te leven. Dat is wel even schrikken als je dat hoort.


Lambertus van der Maazen oprichter Hema in Oss en ook in Uden, al 48 jaar geleden

Lambertus begint te vertellen over zijn indrukwekkende loopbaan, waarin hij diverse grote bedrijven heeft helpen opzetten. Bijvoorbeeld 50 jaar geleden de Hema in Oss en ook in Uden, al 48 jaar geleden. Daar is hij bedrijfsleider geweest en heeft mee geholpen om de zaken op te starten. Daarvoor is hij 9 jaar bij vroom en dreesman geweest in Tiel en Nijmegen. En zelfs daarvoor heeft hij de tweede supermarkt van Albert Hein mee opgericht in Tiel. Ondertussen hebben ze al meer dan 900 vestingen.

Lambertus had 13 diploma’s. Tegenwoordig, vertelt Lambertus, hebben ze geen enkel diploma meer nodig. Een zak geld is voldoende.

In die tijd ging Lambertus meer vissen op de Maas. Ook viste hij veel met fuiken op de paling in de Lithse Polder. Ja, ik heb vroeger veel ondeugende dingen gedaan, verklapt hij. Hij had echter 40 jaar lang, tot z’n 65ste, een vergunning voor op de Lithse Polder. Dan mocht hij met fuiken en netjes vissen.


Groen asymmetrisch lepeltje van powerbait is het geheim

Lambertus gebruikt powerbait uit de spuit. Dat is veel zuiniger, vertelt hij. Tja, oudere mensen gooien nooit graag iets weg. Dat krijg je als je van voor de oorlog bent, zeg ik altijd. Hij vist al 10 jaar op forel en gebruikt als aas een groen asymmetrisch lepeltje van powerbait.


Lambertus gebruikt powerbait uit de spuit. Dat is veel zuiniger!

Bekijk de video voor het hele verslag >>

Bedankt Lambertus voor de leuke en informatieve bijdrage en nog heel veel visplezier! Ik hoop dat u nog mag genieten van de tijd die u nog gegund is.

Lambertus van der Maazen is op zondag 6 oktober in het bijzijn van zijn kinderen rustig ingeslapen.
Bij deze wil ik mijn medeleven uitspreken naar de familie en de kinderen Piet & Ellie van der Maazen – Blondé, die me hiervan op de hoogte hebben gesteld en u veel sterkte toewensen in dit verlies.

Tot ziens bij:

Forellenvijvers de Schutskooi
Grotestraat 8
5394 LG Oijen kaart >>
Tel.: 0412492463
Internet: www.forellenvijversdeschutskooi.nl
Email: info@cafezaaldeschutskooi.nl

© Tekst / Fotografie / video Chantal Hermkens / Redactie deforelvisser.com