Kerstverhalen verdwijnen in de kast of worden niet meer gepubliceerd. De kerstliedjes zijn inmiddels verstomd. In een enkel geval hoor je nog een evergreen of wat er op lijkt. De media hebben plotseling de regie geheel overgenomen. Van de ochtend tot de avond worden we geconfronteerd met een overzicht van de top van audio en video uit de afgelopen jaren. Best leuk maar niet elke dag.

Terugblikken op 2011 heeft ook een functie. Al snel stel je jezelf dan de vraag. Hebben we genoeg gezegd? Hebben we niemand vergeten te benoemen? Of hebben we toch verzuimd in grote lijnen de meest belangrijke gebeurtenissen voor het voetlicht te brengen? Dat belangrijke zal van persoon tot persoon verschillen. Wel kunnen we ons afvragen of wij bijvoorbeeld een terecht compliment hebben gemaakt aan onze gastheren en gastvrouwen van de teams die getracht hebben het ons zo veel mogelijk naar het zin te maken. Ook lees ik weinig of niets over de bijdrage van onze Webmaster, onze Chantal.

Op de meest ongepaste momenten kreeg zij van ons stukjes ter publicatie. In vaak korte tijd moest ze dan aanpassingen doen, die dan op hun beurt veel tijd en moeite kostten. Ze deed het toch maar! Onze complimenten Chantal en veel respect. Deforelvisser.nl staat niet voor niets bovenaan in Google. Wij allen hopen dat je ook in 2012 zo belangrijk voor ons wil zijn.

Als ik zo de activiteitenlijsten bekijk voor het jaar 2012 dan bekruipt mij het gevoel dat onze Webmaster voorlopig wel genoeg werk toegeschoven heeft gekregen. In elk geval zoveel dat ik zeker weet dat zij bij ons niet zal bedelen nieuwtjes en verhalen in te zenden.
Hoewel niet gebruikelijk op onze site hoop ik dat de redactie mij zoveel krediet geeft dat ik symbolisch een afbeelding van een bloemetje met dit stukje mag meezenden.

Onze lezers zijn vanzelfsprekend erg benieuwd naar nieuwe vis-methoden en aassoorten. De regelmatige lezer van deze rubriek weet echter dat ik mij verre houd van de deskundigheid m.b.t. het vissen op forel. De deskundigen zijn op hun gebied “klasse” en dat wil ik graag zo houden. De normale dagelijkse dingen houd ik graag tegen het licht. Daarin zitten zoveel elementen die van belang kunnen zijn dat ik moet toegeven ook zelf niet voldoende nadenk over dat wat ik geschreven heb.

Om u gerust te stellen, helemaal forelanalfalbeet ben ik ook niet. Helaas kan ik door fysieke problemen zelf niet meer meedoen. Oh je, wat zou ik dat nog graag willen. Jammer, het is niet anders. Stilstaan bij een dergelijk feit is totaal verkeerd want dan ga je ook proberen in de toekomst te kijken. Niet doen! Alleen onze Schepper weet wat ons nog te wachten staat. Wij, moeten dat eigenlijk niet willen weten.

© Joop P.L.van Kasteren/ Redactie deforelvisser.com

Reactie:
Beste Joop,
Hartelijk dank voor die mooie complimenten en fleurige bloemetjes. Daar doe je het tenslotte toch voor! Ik heb het met veel liefde en plezier gedaan en zal ook in dit jaar 2012 weer mijn uiterste best doen om het forelvissen, in de ruimste zin van het woord, te promoten. Daar mogen jouw leuke verhalen ook zeker niet aan ontbreken! Ik wil jou dan ook bedanken voor al die mooie, leuke en ontroerende verhalen en hoop dat je nog lang in ons midden mag zijn, zodat we nog veel genieten kunnen van de verhalen.

groetjes aan Jennie en hou je haaks!

groetjes, Chantal Hermkens